avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept la somaj dupa terminarea CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept la somaj dupa terminarea CIC

Buna ziua, in 21 aug. 2011 am terminat CIC, societatea la care am lucrat a desfiintat intre timp punctul de lucru din Bacau si mi-a oferit un post in Bucuresti sau preaviz. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa solicit somaj.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:38, 25 August 2011
Aveti dreptul la somaj daca contractul va este incetat cu art. 65 alin. 1, dupa scurgerea perioadei de preaviz.
1. Daca s-a desfiintat punctul de lucru in care ati lucrat dvs. inseamna ca vi s-a desfiintat si locul de munca.
2. Angajatorul v-a propus un alt loc de munca pe care nu sunteti obligata sa il acceptati.
3. In aceasta situatie veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj costa332 costa332 buna ,sotia mea este in concediu pt cresterea copilului care se termina peste o luna,poate intra in somaj dupa aceea? intrucat unde lucra sa restrans ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa ccc? veperope veperope am lucrat 2 ani la o firma,dupa care am nascut si am intrat in cic.Am nascut in 29.09.2010.din cate am inteles postul meu n-a fost ocupat de nimeni dar nici nu ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au mamele cand se intorc la serviciu din ccc? alessiab alessiab am nascut in data de 21 mai 2010 o fetita.am avut concediu me dical din cele 126 de zile pana pe data de 24 august 2010 dupa care m-am intors la servici.lucram ... (vezi toată discuția)