avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.as dori sa pun si eu o intrebare ...vreau sa incep divortul,doar ca eu in acest moment sunt in Italia si nu am posibilitatea sa merg in tara ,vorbind cu o avocata mi-a spus ca se poate face...daca merge sotul si depune el actele si va fi el prezent,spuneti-mi va rog ,ce consecinte as putea avea tininand cont ca eu o sa fiu absenta si nereprezentata de nimeni?am uitat sa mentionez ca divortul e la intelegere si copilul de 9 ani va ramane la sotul.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:23, 25 August 2011
Consecintele pot fi:
-desfacerea casatoriei din culpa dvs. exclusiva,
-nu veti avea un program de vizita al minorului, pentru ca nefiind solicitat de dvs., instanta nu-l va stabili , iar ulterior daca sotul dvs. va va interzice sa vizitati minorul, veti fi nevoita sa promovati o actiune separata de stabilire relatii cu acesta,
-puteti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Fata de cele aratate mai sus, opinia mea este ca este necesar sa va angajati un avocat.
Chiar daca nu puteti veni in tara, aveti posibilitatea sa va angajti un avocat procurator ( avocat imputernicit prin procura speciala) care sa va reprezinte interesele in fata instantei.
Pentru a putea fi reprezentata, pe langa procura speciala, va trebui sa aveti dovezi ale resedintei din tara pe al carei teritoriu va aflati, dovezi ce sunt obligatorii in astfel de cazuri.
Da, asa cum s-a aratat si mai sus ar trebui sa va reanalizati pozitia si sa incercati sa obtineti cat mai mult posibil.
Puteti deschide si dvs. procesul si sa va reprezinte avocatul.O poate face cu procura notariala sau data de dvs. la consulat.

Daca deschide el procesul nu mai trebuie procura.

Un program de vizita se poate dovedi ulterior atunci cand veti dori sa va vedeti copilul.

Trebuie gasit si un program de vizita chiar daca acum va sta capul la altceva si nu la dreptul de vizita.
Ulterior o sa va coste mult mai mult un proces decat acum cu ocazia divortului...
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)
Sotia ma inselat cu sotul surorii sale mariandumbrava mariandumbrava avem un baiat de 2 anisori, a fost prinsa cu el de catre sora ei, tatal ei, bunica si cativa prieteni comuni, ea si el recunosc totul, si vrea sa facem ... (vezi toată discuția)
Divort flavya_flaviuta @yahoo.com flavya_flaviuta @yahoo.com pot deschide divort dac si eu si el suntem in strainatate'pote deschide altcineva din familie prin procura in tara divortul ????????????????? (vezi toată discuția)