avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot fi tutorele mamei mele, bolnava de Alzheimer ?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot fi tutorele mamei mele, bolnava de Alzheimer ?!

Mama mea vitrega are 70 ani si de curand a fost diagnosticata cu Alzheimer. Suntem trei copii din care doi ai ei din mariajul cu tatal meu: sora mea are certificat de schizofrenie iar fratele meu a plecat in Germania, acum avand rezidenta straina si refuza sa se ocupe de starea ai de sanatate in Romania sau in Germania.

As vrea sa ma ocup eu de sanatatea ei, atat cat pot, dar nu stiu care-i procedura pentru a-mi fi incredintatata spre ingrijire de catre statul roman.

Dati-mi un sfat va rog.
Cel mai recent răspuns: jewelled , utilizator 08:23, 12 Decembrie 2011
Art. 152 din codul familiei prevede: In afara de alte cazuri prevazute de lege, autoritatea tutelara va putea institui curatela: a) daca, din cauza batranetii, a bolii sau a unei infirmitati fizice, o persoana, desi capabila, nu poate, personal sa-si administreze bunurile sau sa-si apere interesele in conditii multumitoare si, din motive temeinice, nu-si poate numi un reprezentant.
trebuie sa mergeti la Primaria unde are ea domiciliul, la Autoritatea tutelara ca sa incepeti demersurile pentru punerea sub interdictie. punerea sub interdictie se face prin hotarare judecatoreasca iar numirea tutorelui prin dispozitie de primar in baza hotararii. puteti fi tutorele mamei dumneavoastra.
Va multumesc tuturor pentru sprijin. Din pacate mama mea s-a stins in urma cu 3 saptamani.
Toate cele bune:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager Alexandra88m Alexandra88m Buna seara, va rog frumos, dacă mă puteți ajuta pentru o situație care privește întocmirea unui contract cu clauza de întreținere pentru o doamna de 85 ... (vezi toată discuția)