avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea salariului mediu pe unitate pentru nasterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea salariului mediu pe unitate pentru nasterea unui copil in 2011

Buna ziua,

va rog frumos frumos sa ma ajutati cu un raspuns legal pentru urmatoarea situatie:

In ian 2010 am nascut primul copil pentru care mi s-a acordat salariul mediu pe unitate.In aug 2011 am nascut cel de al doilea copil, cand am solicitat salariul mediu pe unitate mi s-a comunicat urmatoarele: " Contractului Colectiv de Munca la nivel National pe anii 2011-2014 nu este publicat in M.O., astfel cotractul colectiv de munca la nivel de unitate nu este sub incidenta lui si prin urmare unitatea angajatoare nu mai este obligata sa-mi acorde drepturile prevazute in art.51, litera c".Este adevarat? Daca nu va rog sa-mi comunicati o rezolvare !
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: madalina80 , utilizator 16:08, 28 August 2011
Da, este adevarat ... daca in ccm aplicabil angajatorului dvs si nici in R.I. nu este prevazuta acordarea ajutprului de nastere , atunci angajatorul nu este obligat sa vi-l acorde ... neexistand baza legala in ceea ce priveste acordarea acestuia, nu aveti cum sa-l obligati pe angajator sa vi-l acorde.
Multumesc pentru partea aceasta de raspuns.Am inteles ca exista niste contracte de ramura si daca acest contract de ramura prevede acest drept si contractul in sine nu a expirat, ar fi temei legal de acordare a acestui drept.(domeniul de activitate al firmei este " Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea ".Este adevarat?Multumesc!
Este adevarat ceea ce sustineti, insa pentru acest tip de activitate nu exista incheiat CCM la nivel de ramura.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si rabdarea investita, dar pentru cultura mea generala indraznesc si profit de amabilitatea si vastele dvs. cunostinte:se va mai publica ccm la nivel national in M.O., daca da, atunci evenimentul pe care vi l-am descris va intra sub incidenta lui, retroactiv?:)
Nu se va mai incheia ccm la nivel national ...acest lucru rezulta din prevederile Legii nr.62/2011. Porivit dispozitiilor art.128 (1) din aceasta lege, contractele colective de munca se pot negocia la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)
Se mai acorda salariul mediu pe unitate la nasterea unui copil??? corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua! in CCM la niv national 2007-2010 - Art. 51.se specifica: - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor ... (vezi toată discuția)
Contract de munca la nivel national 2007-2010,art.50 dan gheorghita dan gheorghita - prevederea din art.50 se aplica si la firmele private,chiar daca in contractul colectiv de munca si in contractul individual de munca nu este mentionata ... (vezi toată discuția)