avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre copil

am divortat de fosta sotie de 1an si doua luni,impreuna avem o fetita de 10 anisori ,care a ramas impreuna cu mama sa de atunci totul fost ok, imi a vedea fetita,dar de aproximativ 10 zile nu mai pot lua legatura cu fetita prin telefon(abonament platit de mine)specific ca in hotararea de divort nu am nici un fel de interdictie de ami vedea fetita,ce este de facut.multumesc mult si o zi buna.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:07, 25 August 2011
Aveti incuviintat de catre instanta un program de stabilire vizitare minor/legaturi personale cu minora?

Daca aveti in hotararea de divort, incuviintat acest program, puteti sa puneti in executare hotararea.

In caz contrar, trebuie sa formulati o actiune in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Daca in cadrul actiunii de divort, nu ati solicitat stabilirea unui program de vizita al minorei si prin urmare instanta nu a stabilit un program de vizita al acesteia, aveti posibilitatea sa formulati o actiune separata cu privire la stabilirea relatiilor personale dintre dvs, si minora.
Ulterior, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii daca mama va impiedica in mod repetat sa va exercitati dreptul de vizita conform hotararii, aveti posibilitatea formularii unei plangeri intemeiate pe disp.art 307 al. 2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul parintelui la vizitarea copilului Andrea Nagy Andrea Nagy Sunt divortat iar fetita a ramas sub tutela mamei.In hartiile de la tribunal ea,fosta sotie, si-a declarat adresa din buletin care e la 30 de km de oras(o ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a scoate un copil minor din tara sorin77 sorin77 Buna ziua sa avea si eu o intrebare,o lamurire mai bine spus.Sunt divortat si am o fetita de 6 ani care afost incredintata mamei,iar eu am dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Intr-un stat european minorul decide daca vine in tara in vacanta??? kie kie sal revin cu o alta intrebare..sapt trecuta am vorbit cu fosta sotie si am intrebat-o daca cadem in comun acord referitor la vizitarea copilului si in ... (vezi toată discuția)