avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUMPARARE-INTABULARE TEREN DE LA PRIMARIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUMPARARE-INTABULARE TEREN DE LA PRIMARIE

Sunt persoana fizica.Am cumparat de la cooperativa de consum o constructie in care am o unitate de alimentatie publica.Am achitat factura pentru constructie si a-si
dori sa-mi intabulez aceasta constructie cu terenul aferent-834 m.p. insa aici intervine o problema: terenul respectiv figureaza in cartea funciara ca propietate a
scolii din comuna.Consiliul local a emis o hotarare prin care terenul respectiv a fost trecut in propietatea privata a comunei.Daca ma puteti lamuri care sunt pasi urmatori.Unii zic ca trebuie vandut la cooperativa-aceasta are activitatea suspendata
la registrul comertului.Oare nu se poate ca primaria sa mi-l vanda mie?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 18:45, 25 August 2011
Din cate povestiti, se pare ca ati cumparat de la un non-proprietar.
In aceste conditii nu puteti decat sa solicitati cooperativei de consum restituirea pretului.
Ce act de proprietate v-au prezentat cei de la cooperativa de consum, ca dovada a dreptului lor de proprietate?
Am inteles ca ati platit pe factura, insa contract de vanzare-cumparare ati incheiat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in cartea funciara a unui teren sanducatanas sanducatanas Am cumparat o constructie de la cooperativa de consum in anul 2006.Mi s-a spus ca terenul aferent constructiei apartine domeniului public.Primarul comunei a ... (vezi toată discuția)
Legea 18_1991 si decretul-lege 1990 serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori sa aflu si eu care este regimul juridic al unui teren mostenit succesiv din perioada 1959 pana in prezent. Pentru asta doresc sa aflu interpretarea ... (vezi toată discuția)
Dobîndire drept de proprietate vnr vnr Buna ziua, Mama si copii am mostenit in urma decesului lui tata. Am un frate de tata. Dupa dezbaterea succesiuni, mama a mai cumparat partea care apartinea ... (vezi toată discuția)