avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clasificarea ocupatiilor in Romania.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clasificarea ocupatiilor in Romania.

Stie cineva dupa ce era facuta clasificarea ocupatiilor in Romania inainte de 1995 cand a aparut COR-ul. Stiu ca si inainte erau coduri dar unde le pot gasi?
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 20:48, 25 August 2011
Se pare ca prin HG 575 bis/1992, cu privire la "Realizarea unor nomenclatoare unitare de interes general prevazute in conceptia generala a informatizarii in Romania", mai multe ministere si Comisia Nationala pentru Statistica au primit responsabilitatea realizarii si intretinerii "la zi" a clasificarii ocupatiilor (functii - meserii) din Romania.

Pentru realizarea clasificarii si descrierea ocupatiilor s-au avut in vedere urmatoarele lucrari:

- clasificarea internationala standard a ocupatiilor recomandata de CEE ISCO-88 (COM);

- clasificarea international astandard a ocupatiilor ISCO (88);

- nomenclatorul ocupatiilor utilizat pentru Recensmantul Populatiei si Locuintelor din 1977 si 1992;

- nomenclatorul meseriilor pentru care s-au elaborat indicatoarele tarifare de calificare din anul 1964, completat cu denumirea meseriilor avizate "la zi";

Deci, incercati pe la o biblioteca juridica sa vedeti daca au acest nomenclator sau la o persoana in varsta care a lucrat in domeniu pana in 1992.

Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
edina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea postului cu studii medii in studii superiare corbi corbi Lucrez la intr-o companie de stat de 8 ani, fiind incadrat in functia de tehnoredactor pr.I. Acum 4 ani am absolvit Facultatea de Marketing si Afaceri ... (vezi toată discuția)
Meserie noua hertamarius hertamarius Buna, ma intereseaza demersurile pentru a include in nomenclatorul de meserii o noua meserie inexistenta in acesta. Ce anume trebuie sa fac pentru acest ... (vezi toată discuția)