avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In urma decesului unui parinte care are drept deplin la o propietate urmand ca acea propietate sa ramana unui singur copil (suntem 5 in total). As dorii sa stiu daca dupa facerea actelor se poate face o hartie la notar prin care noul propietar nu poate sa dea unu din frati afara din acea locatie doar in anumite conditii
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:37, 26 August 2011
Nu stiu daca am inteles bine. Deci parintele este decedat, Are ca bun propriu o casa. Si mai are 5 copii. Aceasta casa i a lasat o prin testament unuia dintre copii?
Toti copii au drepturi egale.
Prin testament nu se pot dezmosteni ceilalti.
Incercati sa cautati sa consultati un avocat daca doriti sa aflati mai multe detalii.
ce inseamna drept deplin? s-a dezbatut mostenirea si copiii au renuntat la partea lor din mostenire in favoarea mamei lor? daca asa s-a intamplat atunci mama poate vinde sau dona oricui doreste bunurile mostenite.
doar verbal a fost ultima dorinta a lui ca acel bun sa revina celui mai mic dintre frati, dupa ce se vor face actele pe numele acelui copil vreau sa stiu daca se poate face o hartie la notar in care sa scrie ca respectivul propietar nu poate da afara unu din frati care sta deja acolo doar in anumite conditii nu cand i se nazare lui.

parinti au divortat si dupa aprtaj au ramas fiecare cu ce au vrut
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
razvan_ionut, utilizator
dorintele verbale nu produc efecte juridice. doar obligatii morale.

Alte discuții în legătură

Mostenire, renuntare sotie supravietuitoare si 2 frati in favoarea celui de-al treilea cuziamusia cuziamusia Buna ziua Tata a decedat iar dezbaterea inca nu sa facut. Mama si cei doi frati vor sa renunte la partile lor in favoarea celui de al treilea frate. In ... (vezi toată discuția)
Model de contract GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un lucru. Am un frate, iar el este de acord sa renunte in favoarea mea la toata averea pe care o detin parintii nostrii. ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale vasilicablanita vasilicablanita Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni ... (vezi toată discuția)