In urma decesului unui parinte care are drept deplin la o propietate urmand ca acea propietate sa ramana unui singur copil (suntem 5 in total). As dorii sa stiu daca dupa facerea actelor se poate face o hartie la notar prin care noul propietar nu poate sa dea unu din frati afara din acea locatie doar in anumite conditii
Am inteleg interesul dv de la inceputul. De aia am observat ceea ce ti-am zis mai sus. Ca sa fiti sigur antai faci un contract de cesiune uz si abitatie partial sau inchiriere cu el la notar la data semnari renuntari, cu optiune a dreptul real de uz si abitatie partial. Vorbesti cu un avocat sau notar. Dupa ce el a inscris poti sa inscris si tu dreptul real la carta funciara ca sa fie opozabil la terte. (de ex., daca o vinde pe altcineva).
Mergeti la notar dezbateti succesiunea, fratii dvs renunta. Si apoi dupa eliberarea certificatului de mostenitor si schimbarea rolului fiscal al imobilului, puteti constitui pentru fratele dvs fie drept de uzufruct viager, fie abitatie viagera. Aceasta va fi si ea inscrisa in CF. La decesul fratelui se va radia.
Model de contract
GAGIU1982
Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un lucru. Am un frate, iar el este de acord sa renunte in favoarea mea la toata averea pe care o detin parintii nostrii. ... (vezi toată discuția)