avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In urma decesului unui parinte care are drept deplin la o propietate urmand ca acea propietate sa ramana unui singur copil (suntem 5 in total). As dorii sa stiu daca dupa facerea actelor se poate face o hartie la notar prin care noul propietar nu poate sa dea unu din frati afara din acea locatie doar in anumite conditii
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:37, 26 August 2011
eu vroiam sa stiu un singur lucru daca se poate face o asemenea hartie nimic mai mult
de ce nu rămân cei doi frați în indiviziune în cote egale asupra moștenirii? dacă tot doriți să locuiască acolo, aceasta ar fi cea mai sigură cale, ptr că ar locui împreună cu drepturi egale și nu ar exista probleme. la moștenire odată ce ai renunțat nu mai ai nici un drept , iar noul proprietar poate încheia un act la notar, dar numai dacă dorește, și cu cine dorește. să locuiască acolo în calitate de ce? adică renunță la dreptul lui asupra moștenirii, de a fi proprietar și dorește să devină chiriaș, tolerat sau ce?mai bine lămuriti problema înainte de a renunța.
Deci verbal nu are nicio valoare. Dreptul nstru nu recunoaste testamantul verbal. Dezbateti succesiunea si fratii ceilalti renunta la drepturile lor in favoarea celui mentionat. Nu se poate renunta cu conditie. Se renunta pur si simplu. Apoi fratele astfel gratificat, caci renuntarea la mostenire este ca o liberalitate, va constitui astfel prin titlul obtinut un uzufruct viager sau un drept de abitatie viager pt fratele celalalt. Care se va inscrie in cartea funciara si va fi pe viata sau daca nu este viager pana cand partile convin in conventia de constituire.
verbal stiu ca nu are nici o valoare. Deci dupa ce se face actul de propietate pe numele celui mic la randul lui poate face uzufruct viager pentru celalat frate ca sa stea acolo fara sa aiba vreo grija ca va fi dat afara corect?
razvan_ionut a scris:

eu vroiam sa stiu un singur lucru daca se poate face o asemenea hartie nimic mai mult

Un testament nu va produce efecte juridice asa cum doriti dvs., ci in functie de prevederile legale.
Dvs. veti putea primi mai mult decat ceilalti dar nu tot in baza testamentului.

Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Mostenire, renuntare sotie supravietuitoare si 2 frati in favoarea celui de-al treilea cuziamusia cuziamusia Buna ziua Tata a decedat iar dezbaterea inca nu sa facut. Mama si cei doi frati vor sa renunte la partile lor in favoarea celui de al treilea frate. In ... (vezi toată discuția)
Model de contract GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un lucru. Am un frate, iar el este de acord sa renunte in favoarea mea la toata averea pe care o detin parintii nostrii. ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale vasilicablanita vasilicablanita Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni ... (vezi toată discuția)