avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REFUZ PLATA IMPOZIT LOC DE VECI...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REFUZ PLATA IMPOZIT LOC DE VECI...

Buna ziua...
Vreau sa va supun atentiei o problema cu care ma confrunt si va rog in acelasi timp sa ma ajutati sa ies din incurcatura (daca se mai poate)...
Situatia este urmatoarea:
Bunicul meu DECEDAT IN ANUL 1984 a detinut 2 contracte de concesionare pe termen nelimitat incheiate in 1975, respectiv 1976, in 2 cimitire diferite. In urma lui au ramas mostenitori 2 copii in prezent in viata. Copiii (mama mea si unchiul meu) au convenit verbal ca fiecare sa isi ia cate un loc, fiecare in cimitirul mai apropiat.
In anul 1999 decedeaza tatal meu, iar cu acordul unchiului a putut fi inmormantat langa bunicul (acest loc a fost convenit sa ramana mamei mele). Unchiul meu plateste in continuare taxele aferente pe locul asa-zis al lui, iar mama mea, a putut plati ultima data taxele in anul 2005-de atunci refuzandu-i-se efectuarea platii sub pretextul ca trebuie facuta neaparat succesiunea dupa bunicul in vederea obtinerii unui act de proprietate asupra locului respectiv.
Problema este ca in momentul de fata, cu taxele neplatite din anul 2005 si mama bolnava, fara posibilitatea de a efectua succesiunea,ne putem trezi cu osemintele scoase si locul dat altcuiva??
Putem face ceva in sensul achitarii taxelor la zi astfel incat in eventualitatea ca mama va deceda sa o putem depune in locul acela??
In speranta ca s-a inteles situatia, va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Maria - Amelia Ionescu , Mediator 22:21, 26 August 2011
Trebuie s afaceti succesiunea sau suplimentarea certificatului de mostenitor dupa bunic pentru locurile de veci. Alta posibilitate nu exista. Oricum suplimentul , in cazul incare ati dezbatut succesiunea dupa bunic, nu costa mult. 150 RON.-200.RON
Trebuie neaparat sa faceti succesiunea, in caz contrar va puteti trezi fara concesiunea respectiva. Atentie insa la termenul legal de 6 luni dintre deces si data limita de deschidere a succesiunii .Daca se depaseste acest termen doar in instanta mai puteti fi repus in termenul legal de deschidere a succesiunii.
1.Succesiunea nu a fost facuta. Decesul bunicului - 1984.
2. Succesiunea include aceste 2 locuri, un teren cu casa, si alte terenuri in alte localitati.
Se poate face succesiune doar pe aceste locuri? sau trebuie facuta pe toate bunurile imobile? la ce pret s-ar ridica succesiunea, stie cineva??
Fara un certificat de mostenitor, cum de reuseste unchiul meu sa plateasca taxele si mama nu??
Scrie undeva ca nu poti plati daca nu ai certificat de mostenitor sua proprietar?
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
drgaby, utilizator
Nu neaparat pe locurile respective. Asa cum v-a fost indicat faceti suplimentare cu aceste locuri de veci la certificatul de mostenitor.
Nu inteleg un lucru, spuneti ca succesiunea nu a fost facuta si imediat spuneti ca succesiunea nu includea locurile de veci respective !
Nu am spus nici o secunda faptul ca succesiunea nu includea aceste 2 locuri. Intrebam doar, daca se poate face succesiune doar pe aceste 2 locuri acum, ca mai apoi safie facuta o alta succesiune (suplimentare) cu restul bunurilor....Ma gandeam la o solutie mai ieftina...

Alte discuții în legătură

Supliment certificat de mostenitor AdrianaAdryana AdrianaAdryana Buna ziua, am urmatoarea problema: la Cimitirul Progresu bunicul meu decedat detinea 2 locuri de veci, la care taxa anuala a fost platita pana acum 2 ani cand ... (vezi toată discuția)
Loc de veci prin succesiune catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: Bunica mea care a decedat in 1989 a avut cumparat un loc de veci. Succesiunea s-a facut in 1990 dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune blondu_cr_uk blondu_cr_uk caut si eu un raspuns la o problema mai \'\'incalcita\'\' bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ... (vezi toată discuția)