avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parataj între 2 grupe de mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parataj între 2 grupe de mostenitori

Mai multi mostenitori se afla în indiviziune pe 2 terenuri, cu cote diferite. Ei doresc sa se împarta în 2 grupe, fiecarui grup revenindu-i unul din terenuri. Pe fiecare teren mostenitorii vor sa ramâna în indiviziune, fara sa mai fie în indiviziune cu mostenitorii de pe celalalt teren. Se considedra ca (prin expertiza sau prin buna întelegere), nu exista sulta. Intrebari :
- o astfel de operatie poate fi considerata ca fiind un partaj (amiabil)?
- un astfel de partaj este scutit de impozit ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 07:40, 27 August 2011
Da, este vorba de un partaj succesoral partial, care va fi scutit de la plata impozitului potrivit art.77 indice 1 alin.3 litera f din Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj intre frati/surori locuinta la tara (lasata mostenire) kyky_micky kyky_micky Buna ziua, Situatia este urmatoarea: trei frati si o sora au mostenit prin succesiune parti egale dintr-o casa la tara si ceva terenuri de pamant. Unul din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mama mea trebuie să facă succesiunea după părinți ... cris.borcan cris.borcan Buna ziua. Mama mea trebuie să facă succesiunea după părinți (unul face 2 ani de la deces, iar celălalt 6 săptămâni). Fratele ei s-a ocupat de actele ... (vezi toată discuția)
Partajul succesoral se poate face doar pentru o parte din bunurile imobile cuprinse in masa succesorala, celelalte urmand sa ramana in indiviziune pina la luarea unei decizii in privinta lor? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)