avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte viza de resedinta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte viza de resedinta

Buna tuturor!
As dori sa va intreb,cum as putea sa imi fac mutatie in sect 4 avand in vedere ca in trecut am apartinut de sect. 5,parintii mei vanzand apartamentul si ramanand fara resedinta.
O matusa de-a mamei mele,doreste sa imi faca mutatie in sect 4,neavand acte pe casa,doar o chitanta de mana.Ce acte sunt necesare?si daca acea chitanta de mana este buna?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:25, 26 August 2011
Actele necesare in vederea luarii in spatiu sunt urmatoarele:
-cererea tip de solicitare a stabilirii resedintei ( pe care o iei de la ghiseul SEIP);
-CI - ul solicitantului (adica al tau ,care va ramane cca 3 zile la ei in vederea lipirii pe spatele CI a abtibildului care atesta stabilirea resedintei);
- documentul cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie( adica actul de proprietate al imobilului unde vei locui);
- CI -ul gazduitorului ( adica al proprietarului imobilului in care vei locui);
- un timbru fiscal de 1 RON.
diana1989 a scris:

O matusa de-a mamei mele,doreste sa imi faca mutatie in sect 4,neavand acte pe casa,doar o chitanta de mana

.

Daca matusa dvs. nu are act de proprietate asupra imobilului si nici contract de inchiriere, nu cred ca are carte de identitate cu domiciliul acolo, deci nu are cum ''sa va ia in spatiu'' (adica sa isi dea acordul pentru viza de resedinta sau stabilirea domiciliului la acea adresa).
Mai dati-ne niste detalii referitoare la acest aspect :)

Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

luare in spatiu - nu am dezbatut succesiunea Nela-Nela Nela-Nela Buna seara,am si eu o intrebare,,mi-au murit parinti si nu am apucat sa fac acte pe numele meu,,in schimb mai am un frate,,plecat in strainatate,,,,intrebarea ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuiesc pt. luarea in spatiu a unei persoane? valy_ungur valy_ungur [b] Buna seara ! Doresc sa o iau pe mama mea in spatiu dar nu stiu unde sa merg si ce acte imi trebuiesc.... Vreau sa-i schimb si buletinul cu noua ... (vezi toată discuția)
pot sa fac viza de resedinta unei persoane la proprietatea mea din alt oras fara sa imi schimb si eu domiciliul? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Locuiesc in Tirgu-Jiu si am domiciliul stabil in acest oras, dar detin in proprietate o locuinta in Cluj-Napoca. Va rog sa-mi spuneti daca se poate ... (vezi toată discuția)