avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract de munc ain strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract de munc ain strainatate

Buna ziua,

Sunt angajat la o firma din Ro care face parte dintr-un Holding international.
Anul trecut am decis ( de comun acord cu firma din Ro) ca pentru un an sa lucrez pentru o alta firma din Holding in alta tara.In aceasta perioada contractul din Ro este suspendat prin acordul partilor.
La firma din strainatate am aflat ca acestia nu au inregistrat contractul de munca la autoritatiile de munca locale si nici nu platesc nici un fel de taxe.Precizez ca lucrez in Africa si firma este inregistrata aici.

Intrebarea mea este:ar trebui sa platesc contributiile sociale in Ro - eu sau firma din Ro?.
Firmal din strinatate este obligata sa imi ramburseze taxele?
Stiu ca din alte tarii se pot recupera taxele este valabil si pentru Africa?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Telemunca pt firma din strainatate, cine ce si unde plateste avo7 avo7 Buna ziua, Daca inchei un contract de munca (telemunca practic) in calitate de salariat al unei firme straine dintr-o tara UE (fara sediu in RO), cum anume se ... (vezi toată discuția)
Contributii salariale pt cetatenii straini amya1808 amya1808 Societatea noastra va angaja un cetatean strain, care isi va mentine domiciliul in strainatate (UE) si nu isi va stabili resedinta in Romania. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Cnas impune plata de 5,5% din valoare CosminMa CosminMa Daca am inchiriat o proprietate ca persoana fizica si nu am un contract de munca la care se platesc asigurari sociale de sanatate sau alta forma de a fi ... (vezi toată discuția)