avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1835 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii salariale pt cetatenii straini
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii salariale pt cetatenii straini

Societatea noastra va angaja un cetatean strain, care isi va mentine domiciliul in strainatate (UE) si nu isi va stabili resedinta in Romania. As dori sa stiu ce contributii suntem obligati sa ii retinem din salariu. Din cate am citit cas-ul, contributia la asigurarile de sanatate si cea pt somaj nu sunt obligatorii.
Cel mai recent răspuns: lucianiculae , utilizator 17:05, 15 Decembrie 2009
In cazul in care cetateanul strain dobandeste calitatea de angajat in baza unui contract individual de munca, acestuia ii vor fi retinute toate contributiile aferente.
Am primit un raspuns de la Casa de Pensii potrivit caruia catatenii straini au calitate de asigurati numai pe perioada in care au domiciliul sau resedinta in Romania. Ori, in cazul nostru, cetateanul strain nu va avea nici domiciliul nici resedinta in Romania.
Daca nu v-a avea resedinta in Romania cum il angajati? Chiar daca e cetatean UE tot trebuie sa-i intocmiti contract individual de munca si sa-i completati toate datele necesare.
Asa cum a spus si doamna " juridic dana" trebuie sa-i retineti si sa-i virati toate contributiile.
I se retin toate contributiile dar nu i se va acorda deducere personala.
Persoana va veni in Romania doar 2-3 zile/an, activitatea si-o va desfasura prin corespondenta, deci nu este necesar sa isi schimbe resedinta, si ar prefera sa isi achite singur contributiile la asigurari in statul unde are domiciliul....

Alte discuții în legătură

Ajutor Nikosia Nikosia Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea ... (vezi toată discuția)
Angajat strain-ue, nerezindent in romania Nikosia Nikosia Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea ... (vezi toată discuția)
Fantastic!!! deea_lex deea_lex Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata.... Strangem ... (vezi toată discuția)