Buna ziua, am un angajat care lipseste de la servici de pe data de 22.08.2011, pe data de 24.08.2011 i-am trimis scrisoare acasa cu confirmare de primire pentru cercetare disciplinara pentru a se prezenta la societate pe data de 31.08.2011.
Deci a incalcat regulamentul intern al societatii unde scrie ca daca va lipsi mai mult de trei zile se vor aplica art 251 din Codul Muncii. cum fac cu art 252 unde zice:
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Adica doar peste 30 de zile de la procesul verbal care va fi alcatuit in data de 31.08.2011 (asta daca vine sau nu angajatul) de cercetare disciplinara, se va dace decizia de desfacere a contractului de munca sau poate fi facuta pe data de 31.08.2011 in baza art. 61 lit a.
Va multumesc Monica
Noi am luat la cunostinta pe data de 22, dar abia pe data de 24 i-am trimis plic acasa asa ca pe data de 31 cand este invitat la societate, o sa vedem daca vine sau nu, noi nu putem sa ii inchidem CIM in baza neprezentarii sau o sa vedem daca se prezinta ce argumente aduce si apoi daca nu vrea sa mai vina nu putem sa-i inchidem cim cu 61 lit a.
~ final discuție ~