Am primit în urmă cu aproximativ 15 minute înstinţarea faptului că sunt chemat la sediul IPJ pentru audieri în vederea faptul că un agent de poliţie a depus o plângere penală împotriva mea în baza art 259 C.P.
În februarie anul trecut acesta îmbrăcat în uniformă a efectuat un control neautorizat care a dus la vătămări corporale şi la deterioarea unor obiecte de îmbrăcăminte, totul culminând cu convocarea personală a inspectorilor vamali şi acordarea unei amenzi în quantum de 20.000 Ron
Amenda a fost contestată şi într-o formă sau alta câştigată, obţinându-se schimbarea sa în avertisment, cu toate că majoritatea probelor care demonstrau abuzul nu au fost luate în considerare.
În baza unei solicitări scris către purtătorul de cuvând al IPJ, referitor la legea 544/2001 prin care solicitam anumite informaţii de interes public s-a început o anchetă asupra cauzei la Biroul Control Intern al IPJ, organ care ulterior după audierea părţilor a trimis dosarul către Parchet (incomplet şi fără a audia sau identifica martorii)
Parchetul a dat o dispoziţie pe caz, NUP în octombrie, menţinută ulterior şi de prim procurorul parchetului în ianuarie (după ce a depăşit termenul). Aceasta a fost contestată la Judecătorie şi din păcate după o mascaradă de proces în 5 minute a fost respinsă, fiind adăugate şi cheltuieli de judecată.
Decizia Judecătoriei este definitivă şi asta chiar dacă acuzaţiile respinse de judecător nu coincid cu cele formulate, iar majoritatea probelor din dosar nici nu au fost luate în seamă.
Decizia a fost contestată la CEDO, iar acum aştept răspunsul dumnealor, in vreme ce judectorul şi procurorii implicaţi au fost reclamaţi la CSM în baza art. 99 din legea 303/2004
Am fost înştinţat de această acţiune penală împotriva mea la aproximativ 5 luni de la decizia definitivă a Judecătoriei.
Întrebări:
1. Modul în care a ajuns dosarul să fie verificat la Parchet se încadrează în criteriile art. 259 C.P., respectiv "denunt sau plângere" ?
2. Există vreun termen de prescriere asupra unui eventual denunţ care să izvorască de la data deciziei definitive (adică termenul legal pentru care se poate face denunţare mincinoasă pe baza unui dosar?)
3. Faptul că dosarul este în clipa de faţă de la CEDO are vreo relevanţă în această anchetă (o opreşte temporar, sau o amână?) (deasemenea cu CSM)
4. Dosarul iniţial a fost judecat haotic fără a se intra pe fond şi fără o cercetare judecătoarească corespunzătoare, în nici o decizie nefiind stipulat faptul că acuzarea a fost mincinoasă. Cum ajută aceste fapte.
Vă mulţumesc mult şi îmi cer scuze pentru numărul extins de întrebări.
Observ deabea acum faptul c pe citaie este stipulat un nr de nregistrare tipic parchetului, dar din 2010. innd cont c att decizia prim procurorului Parchetului de la Suceava ct i decizia definitiv sunt din 2011, sunt puin suprins de acest fapt.
tiam c un asemenea denun, dac e din 2010 ct timp n dosar nu exista o decizie definitiv este respins ca tardiv. Sper s nu m nel.
Oricum dac acest dosar este din 2010, sunt uimit de ce sunt chemat doar acum i mai ales la IPJ.
nu mai folositi prescurtari incoerente, editati textul, daca aveti greseli in text, altfel nu intelegm ce anume doriti sa relatati in postarea dvs., motiv pentru care nu va putem raspunde eficient. Reveniti.
Observ ca al doilea mesaj are flagrante erori si e greu de inteles, respectiv citit.
In cuprinsul sau intentionam sa spun faptul ca citatia pe care am primit-o pentru a ma prezenta la Biroul Investigatii Criminale are un numar de dosar specific Parchetului dar datat 2010. Decizia definitiva pe caz a fost luata in martie 2011
Intrebam daca e normal acest fapt tinand cont ca eu nu stiam de existenta unui asemenea dosar pana astazi, chiar daca nici acum nu stiu ce contine (luni ma voi deplasa la parchet pentru a afla exact).
Purtare abuziva
cattie
Am facut plangere penala pentru purtare abuziva in decembrie 2002 impotriva unei persoane.Am primit rezolutia in 2010 cu decizia de nup impotriva acesteia .Am ... (vezi toată discuția)