avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ture de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ture de noapte

buna ziua am o fetita de 3 ani sunt obligata sa prestez ture de noapte?
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 14:13, 26 August 2011
Daca nu va incadrati la exceptii, nu puteti decat sa faceti o intelegere cu sefii sau sa schibati jobul.

Art. 124. - (1) Salariatii care urmeaza sa desfasoare munca de noapte in conditiile art. 122 alin. (11) sunt supusi unui examen medical gratuit inainte de inceperea activitatii si dupa aceea, periodic.
(2) Conditiile de efectuare a examenului medical si periodicitatea acestuia se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin comun al ministrului muncii si solidaritatii sociale si al ministrului sanatatii si familiei.
(3) Salariatii care desfasoara munca de noapte si au probleme de sanatate recunoscute ca avand legatura cu aceasta vor fi trecuti la o munca de zi pentru care sunt apti.
Art. 125. - (1) Tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot presta munca de noapte.
(2) Femeile gravide, lauzele si cele care alapteaza nu pot fi obligate sa presteze munca de noapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in sistemul privat maunela maunela Buna ziua,as dori sa stiu daca noile reglementari cu privire la plata sporurilor pt. turele de noapte din sistemul sanitar de stat se aplica si la institutiile ... (vezi toată discuția)
Codul muncii timpu de munca s daniela s daniela Lucrez intr-o institutie de stat si ma intereseaza cateva informatii legate de timpul de munca.Programul este de 8 ore dar fiind o unitate spitaliceasca facem ... (vezi toată discuția)
Cine este salariatul de noapte - interpretare... ContSters187575 ContSters187575 Salariatul de noapte reprezinta, dupa caz: a) salariatul care efectueaza munca de noapte cel putin 3 ore din timpul sau zilnic de lucru; b) salariatul care ... (vezi toată discuția)