avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma

as dori sa imi deschid o firma avand ca obiect de activitate comercializarea produselor de patiserie, etc....ce ma sfatuiti sa deschid: S.R.L sau altceva?
ce alte conditii trebuie sa mai indeplinesc ca sa ajung la vanzarea propriu-zisa?
trebuie sa deschid punct de lucru tinand cont ca sediul social va fi la mine acasa?
SRL este cel mai indicat. Cu siguranta ca daca la sediul principal nu puteti desfasura activitatea respectiva va tr sa infiintati si un punct de lucru. Referitor la conditii, tr obtinute printre altele si avizele necesare.
Un SRL este mai complicat de administrat, contabilitate mai complexa, dar raspunderea potronilor este limitata, nu raspund patrimonial pentru debitele societatii decat in limita capitalului. La II sau PFA administrarea este mult mai simpla, contabilitatea mult simplificata, insa raspundeti pentru debitele firmei.
Inainte de a demara activitatea veti avea nevoie de o serie de avize: sanitar, PSI, etc.
Va recomand persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala. Pe oricare dintre ele puteti sa aveti angajati. Avantaje fata de SRL: contabilitate in partida simpla, cheltuieli mici de infiintare sau de radiere. Detalii infiintare aici: [ link extern ] .
sad a scris:

Va recomand persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala. Pe oricare dintre ele puteti sa aveti angajati. Avantaje fata de SRL: contabilitate in partida simpla, cheltuieli mici de infiintare sau de radiere. Detalii infiintare aici: [ link extern ] .

Si asumarea unor riscuri de natura patrimoniala mai mari trebuia sa mai precizati. Cu alte cuvinte va raspunde pentru orice datorie sau amenda cu bunurile lui, proprii sau comune daca e cazul. Pe cand in cazul unui SRL lucrurile stau invers. Cat priveste costurile de infiintare diferenta este de ordinul sutelor de ei.
eu va recomand SRL impozitul pe venit 3% oricum pe PFA impozitele sunt foarte mari undeva si pana la 60% din venitul net, parerea mea.Ca pfa platiti la venitul net realizat 31.3% la cas +5.5% la sanatate si nu puteti fi salariat la PFA, I.I. ul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sau intreprindere individuala anitsirc anitsirc Cu rusine recunosc ca nu stiam de existenta formei \"intreprindere individuala\". Nu imi este foarte clar termenul... intreprinderea individuala este undeva ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata poate avea ca angajat titularul? arvat_t arvat_t Penru forma jur.pers.fiz. autor.calitatea de angajat o poate detine si persoana respectiva?Impozitele sunt mai mici,(contabilitate mai simpla)decat ptr. ... (vezi toată discuția)
Îi/pfa/srl? sveta izbash sveta izbash Buna ziua. Vreau sa îmi deschid o firma de decorațiuni handmade. Am vorbit cu un jurist și el mi-a recomandat sa îmi fac întreprindere individuală. Am ... (vezi toată discuția)