avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit sub semnatura falsa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit sub semnatura falsa

In 30.11.2005, admnistratoarea societatii la care am fost angajat, folosindu-se de copia buletinului meu, aflata la dosarul de angajare si semnand in numele meu, a luat un credit de la o banca in valoare de 12.000 roni, ea fiind girant (a semnat contractul in calitate de girant). Eu nu mi-am dat nici macar acordul verbal in acest sens. In amrtie 2009 societatea a intrat in insolventa voluntara, iar in ian. 2010, am primit o prima notificare din partea bancii, prin care eram anuntat ca suma restant de 3121 ron trebuie platita in 10 zile. Notificarea era facuta si spre stiinta girantului. Precizez ca aceasta notificare mi-a fost adusa acasa de catre un reprezenat al bancii de la sediul cental. Dupa ce am citit-o la-am indrumat pe reprezentantul bancii la adresa girantului, eu nemaipastrand nici o legatura cu aceasta de la inchiderea societatii. Zilele trecute am primit prin posta o comunicare prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a inceput procedura de executare silita la acesta fiind atasat si o copie a contractului de credit, asa descoperind ca mi-a fost falsificata semnatura. In acest sens m-ar interesa ce pot face (daca mai pot face ceva ) in privinta falsificarii semnaturi si nu in ultimul rand cum sa procedez pentru a evita executarea silita.

Cu multuniri pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 15:46, 31 August 2011
sa formulati imediat o plangere penala impotriva persoanei care a depus documentatia la banca pentru a intra in posesia imprumutului precum si a slaariatului bancii, care nu v-a identificat si nu v-a dat banii dvs., in calitate de imprumutat.
Cu siguranta exista mai multi salariati care au fost inselati in acest mod.
Informati si banca despre demersurile dvs.
A luat creditul in numele dumneavoastra, iar ea este girantul?
Este cam tarziu pentru plangere penala, insa incercati, dar faceti plangere penala contra bancii, deoarece daca creditul este pe numele dumneavoastra, atunci la intocmirea dosarului a fost necesar de aportul functionarilor bancii.
In acest timp mergeti la un expert criminalist si solicitati pe actele unde apare semnatura dv o expertiza pentru a se constata ca sunt false.
Nu este tarziu pentru o plangere penala impotriva acestei persoane si da ati fost sfatuit corect sa depuneti si o plangere penala impotriva angajatului bancii care a instrumentat dosarul de credit.
Cat despre expertiza extrajudiciara eu v-as sugera sa nu o faceti, vor fi bani aruncati pe fereastra degeaba si va explic si de ce:
1. orice expert criminalist autorizat care se respecta nu va face o expertiza grafica pe o copie a acestui contract ci doar pe ORIGINAL si dvs nu aveti decat copia contractului din care sa se observe semnaturile.
2. Daca se desfasoara o ancheta penala, organele de cercetare cu siguranta vor face o expertiza judiciara.
3. Costa aprocimativ 900 de RON pt 3 intrebari puse expertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

215 popescuovidiu popescuovidiu buna ziua...va rog sa ma ajutati!!! in anul 2005 am fost la un magazin de rate DOMO am solicitat k talonul de pensie un produs mi au facut copie dupa bulettin ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica, nelamurire BodoFBI BodoFBI buna ziua, as dori sa aflu daca se poate face expertiza grafologica pe o copie a unui contract individual de munca care este fals, deci nu exista un original ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica eugen82 eugen82 am facut plingere penala impotriva unei persoane care a falsificat un act de care ulterior s-a si folosit a scris un text si a falsificat asa-zisa semnatura a ... (vezi toată discuția)