avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calomnie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calomnie

Buna ziua....de cand suntem in divort sotul meu ma acuza ca fetita noastra nu este de fapt a lui. Spune peste tot, chiar si la tribunal ca este nascuta dintr-o relatie extraconjugala, desi fata este trecuta pe numele lui. Si el si mama lui spun tuturor, chiar si vecinilor mei acest neadevar. Mentionez ca nu vrea sa faca tagada paternitatii. Ce pot eu sa fac in aceasta situatie?cum il pot obliga sa faca acel test?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:27, 27 August 2011
plangere penala pt calomnie nu puteti sa depuneti impotriva lui intrucat a fost dezincriminata aceasta fapta ca fiind infractiune. insa puteti sa il dati in judecata pe cale civila pt ca va creeeaza un prejudiciu prin aceste afirmatii si sa ii cereti daune morale.
In temeiul deciziei ICCJ insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de codul penal in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort tagada paternitate lili5 lili5 Desi am fost de acord cu testul de paternitate , ba am si propus sa platesc 1/2 din costul testului la orice laborator privat ales de fost acesta a apelat la ... (vezi toată discuția)
Plangere calomnie ContSters174575 ContSters174575 Buna ziua! Am si eu o mare problema cu socrii mei. Sunt casatorita si am 2 copii, unul de 8 ani si unul de 11 luni. De 3 luni socrii mei ma acuza ca l-as fi ... (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)