buna ziua,
am doi copii incredintati mie in urma divortului de fostul sot.dupa actiunea de marire a pensiei de intretinere din luna iunie a.c, acesta nu doreste sa plateasca noul cuantum , motivand ca nu are serviciu,desi si la vechiul serviciu era angajat tot cu salariul minim pe economie. el plateste in continuare 150 lei in loc de 192 lei .( 581*33 % ).ce tip de plangere pot sa fac , pentru ca nu-mi convine sa cresc doi copii cu aceasta suma infima si deja s-a strans pe 3 luni ( 42 *3 ) restanta . mentionez ca nu vrea sa respecte hot jud sub nici o forma . multumesc.
Buna seara,
Stimata doamna,
Am mai spus-o si cu alta ocazie pe acest site....
Fireste fiecare caz, este particlar in ansamblu...
Dumneavoastra, trebue sa investiti cu forma executorie acea hotarare si sa va servveasca intr-o eventuala plangere penala pentru abandon de familie (art. 305 alin 1 lit.c) C. penal.-) caz in care fostul dv sot va risca sa i se aplice o pedeapsa cu suspendare (daca intre timp isi achita din datorie) sau inchisoarea de la 6 luni la 2 ani...
Rog a se lua legatura cu n avocat cu suflet..care sa va ajute, este nedrept sa va luptati singura cu cei doi copilasi...
Cu stima,
Avocat Barbulescu Ion-Sebastian
Potrivit dispozitiilor art.305 alin.1 lit.c Cod penal constituie infractiunea de abandon de familie neplata cu rea-credinta, timp de doua luni a pensiei de ntretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
Doctrina a statuat ca plata partiala a pensiei de ntretinere echivaleaza cu neplata acesteia. Faceti o plangere penala si dovediti reaua-credinta a sotului in neplata pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri . a nu fi inteleasa gresit : lucrez pentru ei,am un program infernal,numai pentru a putea sa le ofer cat mai multe, insa mi se pare nedrept ca tatal lor sa lucreze in alta tara pe un salariu foarte bun, prezentand la instanta o adeverinta de 581 net :((, si nici macar suma asta sa nu o plateasca integral , trimitand si banii in ultima zi din luna, la limita, mi se pare o bataie de joc .