avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere platita partial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere platita partial

buna ziua,
am doi copii incredintati mie in urma divortului de fostul sot.dupa actiunea de marire a pensiei de intretinere din luna iunie a.c, acesta nu doreste sa plateasca noul cuantum , motivand ca nu are serviciu,desi si la vechiul serviciu era angajat tot cu salariul minim pe economie. el plateste in continuare 150 lei in loc de 192 lei .( 581*33 % ).ce tip de plangere pot sa fac , pentru ca nu-mi convine sa cresc doi copii cu aceasta suma infima si deja s-a strans pe 3 luni ( 42 *3 ) restanta . mentionez ca nu vrea sa respecte hot jud sub nici o forma . multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters159553 , utilizator 20:14, 27 August 2011
Buna seara,
Stimata doamna,
Am mai spus-o si cu alta ocazie pe acest site....
Fireste fiecare caz, este particlar in ansamblu...
Dumneavoastra, trebue sa investiti cu forma executorie acea hotarare si sa va servveasca intr-o eventuala plangere penala pentru abandon de familie (art. 305 alin 1 lit.c) C. penal.-) caz in care fostul dv sot va risca sa i se aplice o pedeapsa cu suspendare (daca intre timp isi achita din datorie) sau inchisoarea de la 6 luni la 2 ani...
Rog a se lua legatura cu n avocat cu suflet..care sa va ajute, este nedrept sa va luptati singura cu cei doi copilasi...
Cu stima,
Avocat Barbulescu Ion-Sebastian
Potrivit dispozitiilor art.305 alin.1 lit.c Cod penal constituie infractiunea de abandon de familie neplata cu rea-credinta, timp de doua luni a pensiei de ntretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
Doctrina a statuat ca plata partiala a pensiei de ntretinere echivaleaza cu neplata acesteia. Faceti o plangere penala si dovediti reaua-credinta a sotului in neplata pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
Laura Mata, Avocat
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri . a nu fi inteleasa gresit : lucrez pentru ei,am un program infernal,numai pentru a putea sa le ofer cat mai multe, insa mi se pare nedrept ca tatal lor sa lucreze in alta tara pe un salariu foarte bun, prezentand la instanta o adeverinta de 581 net :((, si nici macar suma asta sa nu o plateasca integral , trimitand si banii in ultima zi din luna, la limita, mi se pare o bataie de joc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita moisealexandra moisealexandra buna ziua.. am si eu o intrebare... am o fetita de 4 ani care sta cu mine este declarata pe numele tatalui ei si ea este in custodia mea.....daca tatal ei nu ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)