" Un client isi intreaba avocatul:
- Cat cereti pentru o consultatie?
- 3000 euro pentru trei intrebari.
- Nu este un pic cam scump?
- Ba da… Si care este a treia intrebare ?"
Un acuzat, cam îngrijorat, îi promite avocatului său 1000 de euro în plus, dacă va scăpa cu un an de detenţie. După proces, avocatul îl anunţă:
- Să ştiţi, nu a fost uşor. Am avut nevoie de multă putere de convingere să vă dea un an. Ãia voiau să vă lase liber!
Judecătorul:
– ªi cum s-a întîmplat ?
La care inculpatul răspunde:
- Păi fiind invitat la ea, a apărut intrun halat foarte scurt. Eu voiam să mă dau la ea, dar conştiinţa nu şi nu. Apoi a apărut deschisă la un nasture. Eu voiam să mă dau la ea, conştiinţa nu şi nu. Apoi a apărut desfăcută la doi nasturi. Eu voiam să mă dau la ea, conştiinţa nu şi nu. Apoi a apărut cu halatul desfăcut de tot. Eu voiam să mă dau la ea, conştiinţa nu şi nu.
Atunci judecătorul enervat îi zice:
- Dar mai las-o dracu de conştiinţă !
- Păi aşa am zis şi eu, domnule judecător. Si de asta am si violat-o !
Judecatorul striga extrem de suparat, cu fata plina de o roseata evidenta:
-Inculpat, ai săvârşit violul în felul in care l-a descris procurorul ?
-Nu chiar, dar şi metoda lui e foarte interesantă !
-Pe dumneata te-am văzut foarte des ! zice judecătorul acuzatului. De câte ori ai mai fost condamnat ?
-Niciodată, domnule judecător ! Eu sunt portarul de la casa placerilor nevinovate, cea cu felinar rosu la poarta, colt cu aleea vitrinelor, cu manechine sumar imbracate, slab luminate.
Logică.
Judecătorul:
- În regulă. Procesul de custodie începe. Doamna Maria, de ce credeţi că ar trebui să vă revină custodia ?
- Domnule judecător, argumentul meu final este că acest copil a ieşit din mine, aşa că este al meu !
- Domnule Ion, care este argumentul dumneavoastră ?
- Domnule judecător, eu vreau să vă întreb doar atât: dacă puneţi o monedă într-un aparat de cafea, cafeaua care iese este a dumneavoastră sau a aparatului ?
- Doamnă, nu bănuiaţi nimic atunci când inculpatul v-a condus în acel parc întunecat ?
- Eheee ! Bănuiam eu ceva, dar nu-mi trecea prin cap că o să-mi ia geanta şi o să fuga. :sorry: