avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bancile nu-i pot executa silit pe datornici inainte sa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bancile nu-i pot executa silit pe datornici inainte sa le propuna reesalonarea creditelor?

Am citit ca Bancile nu-i pot executa silit pe datornici inainte sa le propuna reesalonarea creditelor.
Dar este o Legea deja aprobata?
Daca datornic este o societatea este si valabila?
Cel mai recent răspuns: Vasile Butucaru Vasile , Mediator 12:52, 28 August 2011
Buna ziua

Exscutarea silita, este o procedura legala care poate fi instituita asupra intregului credit de rembursat, la care se vor adauga si dobanziile stabilite prin contractul de imprumut.
Cum contractul de credit este 'titlu executoriu", unitatea bancara are posibilitatea ca in cazul in care datornicul nu plateste in termen ratele stabilite prin contract sa declare scadenta anticipata a intregului credit si sa se adreseze cu o cerere de executare silita la un executor judecatoresc pe de raza Curtii de Apel unde are sediul societatea sau domiciliul persoana juridica.
Atat persoana juridica cat si persoana fizica daca nu au bunuri mobile sau imobile sau in cazul persoanei fizice daca nu este angajata in munca in baza unui contract individual executorul judecatoresc nu are ce sa execute si, conform procedurii va declara insolvabil debitorul, societatea bancara avand posibilitatea sa se adreseze(se poate face si inainte de declararea insolvabilitatii personei fizice sau juridice)cu o cerere de despagubire societatii de asigurari cu care a incheiat o polita de risc financiar, in cazul in care nu a incheiat o asemenea asigurare, suporta pierderea imposibilitatii de recuperare a creditului.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Cum pot amana o executare silita ? mihai2010 mihai2010 Am si eu o intrebare. Daca am contractat un credit de nevoi personale , pe persoana fizica , cu ipoteca asupra unui imobil, si ulterior am facut o refinantare ... (vezi toată discuția)
Executare silita... Yaten Yaten Am si eu o problema, si o intrebre. Acum cateva luni am cumparat un Laptop in rate, firma cu care s-a facut creditul a fist [EDITAT], dupa o perioada am ... (vezi toată discuția)