Am si eu o intrebare. Daca am contractat un credit de nevoi personale , pe persoana fizica , cu ipoteca asupra unui imobil, si ulterior am facut o refinantare si am pus inca o ipoteca de rang II , la aceeasi banca, in cazul in care nu platesc ratele, cum pot amana executarea silita pentru cateva luni ? Trebuie sa existe o portita, sa castig cateva luni sa am timp sa fac rost de bani sa platesc integral si sa inchei contractele de credit. Se pot contesta aceste executari ? Nu ma deranjeaza daca ajung in instanta si ma judec 5 ani, numai sa nu poata fi executat bunul imobil al personei care m-a girat. Va multumesc.
Incercati o rescadentare sau o amanare a retelor de credit prin intelelgere cu creditorul, altfel o contestatie nu cred ca are temei. Si in plus toate aceste actiuni in instanta genereaza costuri suplimentare si mai bine ar fi ca aceste sume sa fie folosite tocmai pentru achitarea datoriilor.
incercati o reesalonare cu creditorul ..
in orice caz daca se va ajunge la executare silita, nu va fii vorba de nici o judecata de cativa ani de zile asa cum preconizati dvs.
veti fii somat de catre executorul judecatoresc, iar daca nu va achitati restantele , se va proceda la executarea silita .
intr-adevar in cadrul actiunii de executare silita se va putea efectua o contestare la executare de catre debitor , dar daca nu va avea temei aceasta se va respinge .
Si eu va recomand acelasi lucru, incercati sa ajungeti la o intelegere cu banca. In majoritatea spetelor, banca are executor bancar propriu, deci tot cu ei trebuie tratat!