avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plecat din tara-restanta la o firma de leasing(credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plecat din tara-restanta la o firma de leasing(credit de nevoi personale)

buna!
sunt la primul email pe acest forum
m-am gandit sa scriu ptr ca am o intrebare#-o......de fapt mai multe:sorry:,dar sa incep cu prima:
nu mai sunt in Romania,am o restanta la TBI Leasing(ptr un credit de nevoi personale),am acumulat o restanta de ceva luni,dar o voi achita in timp.........intrebarea mea este:in cazul in care nu pot plati (ptr ca deja primesc amenintari.......urate,urate,urate)........se poate sa ma execute silit.......pe baza unui BO pe care l-am semnat.........si daca da,am o proprietate care este deja ipotecata........si ma intereseaza mai mult acum sa imi achit ipoteca pana sa ajung cu plata TBI la zi............ma pot executa in lipsa mea...........sau ce se poate intampla in cazul in care nu achit...........eu zic ca voi achita,dar nu maine,imediat,repede,repede asa cum vrea toata lumea..........mi-au spus rudelor ca "o sa ma lege de pe aeroport atunci cand ajung in tara ptr ca am facut infractiuni mari".........vreau sa stiu ce am de facut ptr ca familia mea este "exasperata" de TBI...........imi poate explica si mie cineva,care este circuitul de "lucru" de la leasing-BO-proprietate ipotecata deja-executare..........sau ceva de genul asta.....:stunned:.......sau ce modalitate de plata exista,ca ea sa fie onorata fara tipete si strigaturi din partea celor de la TBI........
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 00:31, 10 Noiembrie 2009
Poti incerca o negociere prin telefon si, pentru a fi mai convingator, sa incerci sa efectuezi si o plata.
Contractul de leasing e titlu executoriu, ca si cel bancar , astfel incat , nefiind nici un proces, se va trece la executare silita, fara prea multe discutii. Creditorii isi vor imparti, functie de rangul ipotecii, contravaloarea bunurilor pe care le detineti in proprietate, vandute, de cele mai multe ori, sub pretul pietii. Pentru diferenta de credit care nu poate fi acoperita din vanzarea bunurilor, vei fi urmarit in continuare, pana la lichidarea intregii datorii.
multumesc!
ma pot executa chiar si daca nu sunt in tara?!,pot cere celor de la TBI(creditul de nevoi personale) sa-mi faca o reesalonare,rescadentare si sa fac o promisiune de plata pe care sa o pot respecta........
mai am o intrebare:am si un leasing auto,ce se intampla daca nu pot la fel sa platesc..........pot cere o amanare,rescadentare........am achitat 38 rate si mai am 22 de achitat..........cum se poate rezolva pb cu acest leasing auto?!
la leasingul auto nu sunt proprietar,sunt utilizator,imi pot impune ceva?!
bo il poate depune in banca, acesta va fi refuzat din lipsa de disponibil apoi poate fi investit cu formula executorie si apoi executat

Solicitati rescadentarea creditelor si leasingurilor sau perioada de gratie prin posta cu confirmare de primire la sediul central al creditorului. Platiti cate ceva la fiecare rata, cat de putin sa se vada ca exista intentii bune din partea dvs:">

atentie la leasingul auto#-o, acestia pot oricand sa ceara rezilierea contractului si implicit sa le restituiti masina, intrucat dvs sunteti doar utiliizator (chirias)
.mi-au spus rudelor ca "o sa ma lege de pe aeroport atunci cand ajung in tara ptr ca am facut infractiuni mari".........

sunt doar amenintari sa va determine sa platiti cat mai curandX-( nu va lasati intimidata si nu mai raspundeti unor asemenea abuzuri

Alte discuții în legătură

Am o datorie la banca ceciliac ceciliac am la o banca o datorie de 5000 euro luati cand inca mai aveam un loc de munca. Cand am ramas fara serviciu, am facut o restructurare, apoi a doua...dar din ... (vezi toată discuția)
Neplata rata marybella7 marybella7 Buna ziua,as avea o intrebare legata de un credit bancar de nevoi personale fara ipoteca sau garantii. Am un credit si in ultimele 3 luni am fost in ... (vezi toată discuția)
Executare silita Nicolae Suta Nicolae Suta Va rog sa-mi spuna cineva daca printr-un BO avalizat eliberat pentru credit pe firma poate sa-mi execute silit apartamentul care are ipoteca de rang 1 in ... (vezi toată discuția)