avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Va rog sa-mi spuna cineva daca printr-un BO avalizat eliberat pentru credit pe firma poate sa-mi execute silit apartamentul care are ipoteca de rang 1 in favoarea unei alte banci ( ratele la zi ) si este pe ambii soti, dar numai unul a semnat acele BO.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 14:50, 6 Ianuarie 2011
V-as ruga sa fiti mai explicit. In favoarea cui este emis BO? Banca care a acordat creditul are vreo ipoteca asupra imobilului sau nu?
BO este eliberat catre un IFN pentru un credit pe SRL. Intre timp asociatul unic al firmei s-a schimbat , iar acesta nu a mai achitat ratele catre IFN, care vrea sa execute silit apartamentul, care are ipoteca de rang 1 catre o banca unde ratele sunt la zi. BO au fost avalizate de sotie, iar apartamentul este pe ambii soti. Poate sa ceara IFN-ul executare silita?
Pai va baga intr-o mare mare problema.
Poate urmari in baza B.O. orice bun.
Acum, vedeti ca unde aveti ipoteca de rang 1 - cititi contractul si mai mult ca sigur veti gasi ceva de genul ca banca poate sa ve declare scandent anticipat creditul daca impotriva dvs s-au inceput proceduri de executare silita de catre un alt creditor...
Astfel, scenariul e urat.
Creditorul care va executa in baza BO poate solicita partajul in instanta, aici va interveni si creditorul cu ipoteca de rang 1 ( el oricum va lua primul banii din vanzarea imobilului). Acesta poate sa va declare scadent anticipat creditul si v-au distrus.
Varianta cea mai convenabila este sa va intelegeti rapid cu creditorul care are BO-ul.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit pe firma cu garantii per aval ContSters225650 ContSters225650 Am o problema legata de un credit pe firma care e de 3 ani si care nu il mai pot plati ,creditul este cu garantii per aval cu bilete la ordin avalizate de ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat crismar19761 crismar19761 Am un credit pe persoana fizica la un IFN pentru un apartament cu ipoteca de rang 1.La acest credit sint cu platile la zi. Am un al doilea credit pe o firma la ... (vezi toată discuția)
Un bun ipotecat poate fi executat de altcineva? ianos ianos Daca am apartamentul ipotecat la o i.f.n o alta banca poate sa execute silit acel apartament? (vezi toată discuția)