avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... credit pe firma cu garantii per aval
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

credit pe firma cu garantii per aval

Am o problema legata de un credit pe firma care e de 3 ani si care nu il mai pot plati ,creditul este cu garantii per aval cu bilete la ordin avalizate de administrator, intrebarea e daca eu nu mai platesc creditul pe firma o sa execute firma si daca nu are ce executa pe firma il executa pe cel care a avalizat BO adica administratorul problema e ca eu am un apartament luat prib credit ipotecar de la o alta banca si mie frica sa nu ami execute acel imobil, logic ar fi ca nu il poate executa ca este ipotecat de banca care am creditul ipotecar, dar nu stiu legal cum se procedeaza, ar fi posibil ca banca la acre am creditul pe firma sa ceara executarea si la acel imobil?
dati un sfat ca nu stiu ce sa fac
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters225650 , utilizator 13:31, 13 Octombrie 2011
- Exista posibilitatea ca in contractul de creditare sa se fi renuntat la beneficiul de diviziune si la cel de discutiune si astfel banca sa treaca direct la executarea administratorului.
- Imobilul achizitionat prin credit ipotecat nu poate fi executat atata vreme cat este ipotecat, banuiesc ipoteca de rang 1, insa daca institutia bancara care are inscrisa ipoteca de rang 1 este de acord cea de a doua banca poate inregistra ipoteca de rang subsecvent pe acel imobil.
multumesc de raspuns

da ipoteca este de rang 1, dar ma gandesc ca daca am restanta de 3 rate la banca cu creditul ipotecar poate ar fi de acord la executare daca cealata banca ar solicita acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare credit cu garantii per aval pe firma ContSters225650 ContSters225650 Am o problema legata de un credit pe firma care e de 3 ani si care nu il mai pot plati ,creditul este cu garantii per aval cu bilete la ordin avalizate de ... (vezi toată discuția)
Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)