avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minori

sunt divortata de 3 ani si in urma divortului mi s-a incredintat spre crestere si educare 2 minori care in acest moment au 9 si10 ani.copiluyl cel mare a crescut la parintii mei in tot acest timp.acum eu doresc ca acest copil sa treaca in incredintarea tatalui.cum trebuie sa procedez?ce atrage dupa sine sine acest fapt?va rog mult sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:28, 28 August 2011
Copilul doreste acet lucru ? dar tatal ?
copilul vrea la bunici unde defapt a si crescut,dar acestia nu mai vor sa-l creasca.pus in postura de a alege intre mine si tatal lui,il alege pe tata lui.tatal nu prea este de acord.probabil in cazul unui proces va accepta.sau cum se procedeaza,nu stiu
Il puteti actiona in judecata pe tata pt ca cel mare sa-i fie reincredintat. Va trebui insa sa motivati cererea.. de ce anume copilul nu poate creste langa dvs.. ca nu aveti posibilitatea de al creste, ca minorul nu vrea sa locuiasca cu dvs.. , dupa cum considerati.
E de luat in calcul si ca tatal nu-l doreste sau nu-l poate creste si se poate opune unei astfel de cereri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil incredintat tatalui,nu locuieste cu acesta...... anamiclea anamiclea daca in divort,tutela s.-a acordat tatalui,dar acesta nici macar nu locuieste cu copilul,e motiv intemeiat pt o ancheta sociala?i s-a incredintat copilul lui ... (vezi toată discuția)
Divorþ ContSters78681 ContSters78681 Buna ziua, datele problemei sunt urmatoarele : iubitul meu urmeaza sa divorteze, dar doreste sa ii lase fostei drepturi asupra copilului - drepturi de ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)