avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca determinat

Buna ziua , am si eu o nelamurire , m-am angajat pe 6 decembrie 2010 si mi s-a facut contract determinat pe 6 luni , si pe 5 iulie cand mi-a expirat contractul am semnat altul pe 3 luni care imi expira pe 5 septembrie si urmeaza sa il prelungesc. Ideea este ca nu stiu cum mi-l face acum pe determinat sau nedeterminat , de cate ori are voie sa imi faca contract determinat ? inainte sa ma angajez la ei am mai avut 2 contracte pe 3 luni dupa care mi-am continuat somajul si pe urma m-am angajat la ei , e posibil sa imi prelungeasca timp de 3 ani din 3 in 3 luni ? va rog sa imi raspundeti la toate nelamuririle mele . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: zxz19 , utilizator 08:48, 12 Februarie 2012
Art.82 (3) C.mun. dispune ca , contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Din acest text de lege , se observa ca legiuitorul nu a mai prevazut de cate ori se poate prelungi c.i.m. incheiat pe durata determinata inauntrul termenului de 36 de luni.
Prin urmare, exista posibilitate ca durata acestuia sa se prelungeasca de mai multe ori.
Buna seara

in cazul in care se incheie un CIM pe perioada determinata conf art 83 lit a) (pt inlocuirea unei salariate care se afla in concediu de maternitate si ulterior va fi in concediu crestere copil) - la data incetarii contractului se va trece - pana la realuarea ctivitatii angajatei XZ?
Da, se poate trece asa ceva in c.i.m. ... in acest caz, data incetarii c.i.m. nu este determinata, ci numai determinabila, in functie de data incetarii situatiei care a dus la suspendarea c.i.m..
de acord. Dar e conf legii.
Da, de ce sa nu fie ... articolul invocat de dvs precizeaza clar ca , contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, ....
......

CCC pare durata maxima de 1 an , de 2 ani sau de 3 ani, dupa caz ... insa salariata/ul are posibilitatea de a reveni din CCC inainte de terminarea lui .. precizand in c.i.m. asa cum ati specificati eliminati din start situatia in care ati precizat expres ca data de sfarsit data cand inceteaza de drept CCC , iar salariata/ul doreste sa revina la munca inainte de aceasta data ....

Alte discuții în legătură

Gravida-contract perioada determinata gabi12345 gabi12345 angajata cu contract de munca pe perioada determinata anunta ca este gravida. la expirarea contractului,cim trebuie prelungit si cit timp? (vezi toată discuția)
Contract de munca - perioada determinata valexandra valexandra Buna ziua, Am si eu cateva intrebari in ceea ce priveste salariatii angajati pe perioada determinata: 1. Salariatii angajati cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)