avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gravida-contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gravida-contract perioada determinata

angajata cu contract de munca pe perioada determinata anunta ca este gravida.
la expirarea contractului,cim trebuie prelungit si cit timp?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 27 Ianuarie 2011
Nu trebuie dar poate fi prelungit doar cu acordul partilor, in caz contrar acesta inceteaza de drept la data expirarii.
Perioada maxima pentru care poate fi incheiat un contract de munca pe durata determinata, este de 24 luni, cu exceptia cazului cand contractul individual de munca pe durata determinata s-a incheiat pentru inlocuirea unui salariat al carui contract individual de munca este suspendat. Intr-o asemenea situatie, acel contract inceteaza la momentul incetarii motivului ce a determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca in cele 24 luni.
gabi12345 a scris:

angajata cu contract de munca pe perioada determinata anunta ca este gravida.
la expirarea contractului,cim trebuie prelungit si cit timp?

Nu sunteti obligat sa-i prelungiti durata c.i.m. daca nu se doreste acest lucru.
La expirarea duratei , c.i.m. va inceta de drept , salariata va intra in somaj si din somaj poate intra in CCC.
Nu sunteti obligat sa-i prelungiti durata c.i.m. daca nu se doreste acest lucru.
La expirarea duratei , c.i.m. va inceta de drept , salariata va intra in somaj si din somaj poate intra in CCC.

la expirarea cim va avea doar 6 luni vechime, si 2-3 luni de sarcina
poate sa ne dea in judecata ca nu-i prelungim cim?
nici la somaj nu se poate inscrie cu 6 luni de cotizare in ultimii 2 ani.
Chiar daca va da in judecata , nu are sanse de castig intrucat angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprelungirea contractului unei femei gravide david.08_t david.08_t este legala neprelungirea contractului unei femei gravide. (vezi toată discuția)
Drepturile gravidelor deliaavram deliaavram buna seara.am nevoie de un ajutor.sora mea,e insarcinata in trei luni.a anuntat seful de magazin,dar seful nu a vrut sa anunte mai departe pe cei de la ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)