avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... neprelungirea contractului unei femei gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

neprelungirea contractului unei femei gravide

este legala neprelungirea contractului unei femei gravide.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:55, 15 Decembrie 2009
contractul individual de munca pe perioada determinata inceteaza la expirare, iar angajatorul nu poate fi obligat sa prelungeasca cim indiferent de motive (adica chiar si in situatia in care salariata este insarcinata)

atentie! expirarea cim in cazul in care angajatorul nu doreste prelungirea va da dreptul sa intrati in somaj, daca indepliniti conditiile privind stagiul de cotizatie. apoi puteti intra in concediu de ingrijire si crestere a copilului =D>
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
new_2009, utilizator
1. Codul muncii nu permite concedierea unei salariate gravide (concediere = incetarea unui CIM la initiativa angajatorului).
2. Daca dvs. aveti CIM e perioada determinata angajatorul nu este obligat de lege sa va prelungeasca acest CIM. Puteti intra in somaj si de acolo in concediu de maternitate si apoi in CCC. In aceste situatii somajul se suspenda si se reia (de unde a ramas) la data expirarii CCC.
Interventie moderator

Intrucat ati deschis un topic si in forumul "dreptul muncii" pe aceeasi tema, pe acesta il voi inchide.
O zi placuta va doresc! :)

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor!!! silvam silvam Sunt angajata la firma la care lucrez din mai 2011, cu contract pe perioada determinata pana in decembrie 2011.Am ramas insarcinata, acum sunt in 16 saptamani, ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidelor deliaavram deliaavram buna seara.am nevoie de un ajutor.sora mea,e insarcinata in trei luni.a anuntat seful de magazin,dar seful nu a vrut sa anunte mai departe pe cei de la ... (vezi toată discuția)
Contractul de terminat de munca si sarcina iuliana2233 iuliana2233 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect: am un contract de munca determinat, care expira in 19 iunie 2017. Intentionez sa mai fac un ... (vezi toată discuția)