avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de terminat de munca si sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de terminat de munca si sarcina

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect: am un contract de munca determinat, care expira in 19 iunie 2017. Intentionez sa mai fac un copil, si as vrea sa intreb ce se intampla daca eu raman insarcinata inainte de expirarea contractului, mai precis daca firma este obligata sa imi prelungeasca contractul, sau cum se procedeaza. As vrea sa mi se prelungeasca pe nedeterminat, ar fi ideal.
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:58, 24 Martie 2016
Buna seara,
Firma nu este obligata sa va prelungeasca CIM la data expirarii, chiar daca a luat la cunostinta de starea dvs de graviditate.
La expirarea CIM, daca sunteti deja in CCC veti beneficia incontinuare de indemnizatie, iar daca inca nu ati nascut, atunci puteti solicita indemnizatie de somaj. In functie de starea dvs din acea perioada, depuneti la AJOFM certificatele medicale de concediu de maternitate sau/si solicitati CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil stromelectro stromelectro O salariata are contract pe perioada determinata, data expirarii este 7 februarie 2014. In timpul acesta a ramas insarcinata , urmand ca nasterea sa fie in ... (vezi toată discuția)
Neprelungirea contractului unei femei gravide david.08_t david.08_t este legala neprelungirea contractului unei femei gravide. (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata vs gravida ContSters114672 ContSters114672 Daca am contract pe perioada determinata pana in iunie 2010 si raman gravida in decembrie sai ianuarie firma este obligata sa imi prelungeasca contractul si sa ... (vezi toată discuția)