avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

O salariata are contract pe perioada determinata, data expirarii este 7 februarie 2014.
In timpul acesta a ramas insarcinata , urmand ca nasterea sa fie in martie 2014, dupa data expirarii contractului
Angajatorul este obligat sa prelungeasca contractul in cazul acesta sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 1 Octombrie 2013
Angajatorul nu e obligat sa prelungeasca contractul,doar daca vrea.
Oricum ca sa intre in concediu crestere copil,se poate intra daca dupa expirarea C.M.va intra in somaj,iar din somaj intra in concediu crestere copil.

Care a fost stadiul activitatii in ultimul timp? Pe cat timp a fost incheiat C.M.?
Starea de graviditate nu constituie motiv de prelungire a duratei c.i.m., astfel incat angajatorul nu este tiinut de nicio astfel de obligatie.

1. Contractul individual de munca pe perioada determinata va inceta de drept, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati dvs. la acea data (07.02.2014).

2. Dupa incetarea raportului de munca va trebui sa va inregistrati la AJOFM , in termen de 10 zile, pentru a beneficia de somaj de la data incetarii c.i.m..

3. Fiind in somaj puteti beneficia de concediu de maternitate si de CCC.

4. Certificatele medicale se vor depune la AJOFM care are obligatia sa le plateasca. .

5. Cererea pentru acordarea CCC se face si se va depune la AJOFM, iar dosarul pentru acordarea indemnizatiei CCC se va depune la Primaria in raza careia aveti domiciliul sau resedinta.

6. Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

7. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca prevede :
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin.(1) lit. e).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si contract de munca pe perioada determinata! floryna04 floryna04 buna,siuatia mea este:insarcinata in 7 luni si jumatate,urmeaza sa intru in concediu prenatal in cateva zile,dar contractul de munca (care este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract munca determinat ramona18121984 ramona18121984 buna.am o nelamurire,daca cineva ma poate ajuta.lucrez cu contract determinat pe 6 luni.sunt insarcinata in saptamana 12 si tocmai ce mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)
Au dreptul sa nu imi continue contractul de munca daca sunt insarcinata?? just_iri just_iri buna ziua! am un contract pe perioada determinata de 21 de luni si la sf lui aprilie imi expira contractul. intrebarea mea este daca ei au dreptul de a nu imi ... (vezi toată discuția)