Buna ziua.Vreau sa aflu parerea unui expert in domeniu,care ma poate lamuri.
Iata care este problema.Am intentia de a cumpara un teren pentru constructia unei case,am luat legatura cu o persoana care are un teren in afara orasului,care la primit prin legea 15.Aceasta persoana mia cerut o suma infima raportata la valoarea terenului,as vrea sa stiu care sunt riscurile.Acesta ma asigurat ca pot concesiona terenul si pot construi fara probleme pe el.Mia sugerat sa discut cu un notar,ca sa ma asigur ca e totul in regula,dar pana maine nu mai am rabdare.Daca cineva ma poate ajuta....i-as multumi anticipat.Vreau sa stiu daca are rost sau ma complic...sin cer nu as vrea sa ma trezesc cand totul este gata ca de fapt am facut casa ptr altcineva.Va multumesc
Daca vorbim de legea 15/2003 aceasta are ca beneficiari tineri intre 18-35 ani care primeste un teren in folosinta si are obligatia ca in termen de 1 an de la data atribuirii sa obtina autorizatie de construire si sa-si construiasca o locuinta.
Deci atribuirea e facuta in favoarea lui ... in considerarea indeplinirii conditiilor legale de catre acesta ... iar el, teoretic, nu poate instraina acest teren, nefiind proprietar.
Ca atare, eu nu as risca sa construiesc o locuinta pe un astfel de teren care nu mi-a fost atribuit mie.
Daca indepliniti conditiile legale adresati-va Consiliului Local si solicitati atribuirea unui teren pentru construrea locuintei.