avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiunea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiunea unui teren

Buna ziua.As dori sa aflu parerea unui expert in domeniu.Doresc sa cumpar un teren pentru casa,dar din lipsa fondurilor nu reusesc.Am primit o oferta din partea unei persoane care are un teren concesionat de a construi pe acel teren,el spunandu-mi ca totul este perfect legal,indrumandu-ma la un notar pentru a ma lamuri.Dar pana maine nu prea am rabdare si as vrea sa aflu parerea unui expert.Propietarul ma asigurat ca se pot face acte notariale,pentru a fi in regula,dar vreau sa ma lamuriti care ar fi riscurile.Nu vreau sa ma trezesc ca construiesc casa si raman fara ea.Va rog,ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: cesar17ciprian , utilizator 19:48, 28 August 2011
Dumneavoastra doriti sa cumparati de la un domn care are un drept pe un anumit teren, insa nu este proprietar. Am inteles bine ? In acest caz, eu unul nu as investi si nu m-as risca sa cumpar ceva de la cineva care nu este proprietar.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
ContSters213050, utilizator
Da,cam asa ceva.Ideea este ca ptr o suprafata de 600 mp,mia cerut suma de 1800 euro,desi repet terenul este concesionat de catre propietar.El la obtinut prin legea 18,si din motive pe care nu le stiu nu a construit nimic pe terenul respectiv,el urmand ca in termen scurt sa piarda terenul in favoarea primariei.Nevrand sa-l piarda el mil da pe suma mai sus amintitta,si din cate mia spus el mia sugerat sa ma consult cu un notar,ca totul se poate face
Nu incape nici un fel de discutie. Terenul in cauza nu poate fi cumparat de dv in aceste conditii, de la acel domn din simplu motiv ca nici dansul nu este proprietar.
nu poate sa va vanda acel teren intrucat nu are calitatea de proprietar al terenului. nu va lasati pacalit si cautati un teren care sa fie de fapt si de drept in proprietatea unei pers fizice.
nu se punea problema sa-l cumpar,ci se pare printr-un artificiu se poate sa-l dobandesc,de aceea ma gandeam ca cineva stie ceva de in legatura cu aceasta dilema.El mia spus ca nu pot deveni eu propietar,asta e clar,dar ca se poate sa construiesc pe el,printr-o hartie notariala

Alte discuții în legătură

Concesionare teren intre persoane fizice Marilena Daia Marilena Daia Am concesionat in anul 1998 un teren de la o persoana care a obtinut respectivul teren printr-un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991 prin constituirea ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
De ce nu pot face act de vanzare-cumparare pe teren concesionat? enami enami buna ziua! as dori sa fac un act de vanzare-cumparare pt unul din copii,de fapt nu vand dar e mai bine un act de genul acesta ca nu se poate ataca,am fost la ... (vezi toată discuția)