avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiunea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiunea unui teren

Buna ziua.As dori sa aflu parerea unui expert in domeniu.Doresc sa cumpar un teren pentru casa,dar din lipsa fondurilor nu reusesc.Am primit o oferta din partea unei persoane care are un teren concesionat de a construi pe acel teren,el spunandu-mi ca totul este perfect legal,indrumandu-ma la un notar pentru a ma lamuri.Dar pana maine nu prea am rabdare si as vrea sa aflu parerea unui expert.Propietarul ma asigurat ca se pot face acte notariale,pentru a fi in regula,dar vreau sa ma lamuriti care ar fi riscurile.Nu vreau sa ma trezesc ca construiesc casa si raman fara ea.Va rog,ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: cesar17ciprian , utilizator 19:48, 28 August 2011
cum sa deveniti proprietar daca nu e proprietar? nu poate sa vanda nimeni ce nu detine. orice artificiu legal nu va va face proprietar.
deci sa inteleg ca in nici un mod nu se poate realiza?Eventual in ce fel as primi eu un teren in concesiune,ar trebui sa discut direct cu primaria,sau este vreo alta modalitate?
da, sa incheiati dvs un contract de concesiune cu primaria. insa dreptul de concesiune e un drept de folosinta. nicidecum de proprietate.
Probabil va referiti la faptul ca respectivul doreste sa va vanda dreptul de concesiune asupra terenului, insa daca dumneavoastra ati spus ca il va pierde in detrimentul primariei, de ce sa va doriti sa faceti acest lucru? Consultati un avocat, pentru a va lamuri intru-totul asupra situatiei de fapt si de drept. Cu stima.
Un notar ar putea sa ma lamureasca in aceasta privinta?Va multumesc ptr lamurire.Eu speram ca este posibil,sa mi transfere mie dreptul de concesiune,sau ceva de genul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren intre persoane fizice Marilena Daia Marilena Daia Am concesionat in anul 1998 un teren de la o persoana care a obtinut respectivul teren printr-un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991 prin constituirea ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
De ce nu pot face act de vanzare-cumparare pe teren concesionat? enami enami buna ziua! as dori sa fac un act de vanzare-cumparare pt unul din copii,de fapt nu vand dar e mai bine un act de genul acesta ca nu se poate ataca,am fost la ... (vezi toată discuția)