avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste problema ce ma leaga in ultima vreme.
Am aflat in ultimul timp de un teren ce se afla in jud.Iasi sat Bivolari ceea ce a fost al strabunicului meu care a avut 2 copiii.Unul din ei a decedat si celalalt este bunicul meu care este inca in viata.Eu sunt din Galati am fost la primaria Bivolari si au cautat actele de proprietate a terenului si inca este pe numele starbunicului meu.Am fost si la Iasi si cei de acolo mi-au spus ca datorita faptului ca nimeni nu s-a mai interesat de acest teren de 5-6 ani acel teren nu mai poate fi al strabunicului meu sau prin mostenire bunicului meu ci al statului.Ma puteti ajuta in aceasta problema cum mai pot revendica acel teren ?si daca mai exista o sansa si care ar fi urmatorul pas?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 20:44, 29 August 2011
~ Conținut șters la cerere ~
nimeni nu s-a interesat???? Vedeti mai intai daca exista un act prin care a fost trecut in proprietatea statului. Apoi un avocat cu siguranta va va spune care sunt pasii urmatori!
Succes
unde gasesc acest act?unde sa fac intrebari?
Pana la avocat, poate ca nu ar strica sa stiti ca ultima zi in care s-au putut formula cereri de retrocedare a terenurilor a fost 30.11.2005 (legea 247/2005). In mod normal trebuie verificat daca nici o ruda de-a dvs. nu a solicitat (si eventual obtinut) terenul respectiv pana acum. O actiune in revendicare in instanta, la acest moment, in lipsa unei cereri prealabile formulata in termen in baza legii speciale, are putine sanse de reusita.
Buna ziua dragule akustic, eu zic ca atunci cand ai fost la primarie ,ai depus a cerere sa-ti comunice scris care-i starea de fapt a terenului ,sant obligati sa stie ,prin registrul agricol si impozitul pe teren la " fisc ". daca a spusa verbal ,ce mata ai detaliat , cere sentinta sau decizia de preluare a terenului in ad-trare de catre primarie S A U daca la dat in folosinta C U I V A locuitor.
Da cu bunicul - in viata - ai discutat , ia vezi mata si portita aceasta - succesiune , mostenire , ca e cam greu sa se retrocedeze ,nestiinta nu scuza neaplicarea legi.

Alte discuții în legătură

Mostenire si revendicare taniaa taniaa buna ziua, ma aflu intr-o sitoatie foarte complexa si daca puteti sa ma ajutati ca cateva sfaturi: strabunica mea a murit dandu-i nastere bunicii mele, ea ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri marilena georgescu marilena georgescu am decoperit ca tatal meu care este decedat a avut un teren pentru care nu a facut nici un demers pentru obtinerea lui in acel \" timp limita\" am reusit ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe padure elevan elevan care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a intra in posesia unei padurii care a apartinut strabunicilor mei pentru care nu am decat un act facut de ... (vezi toată discuția)