avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua
am contractat un credit in 2008 iar anul trecut am ramas fara loc de munca am fost la banca si l-eam explicat situatia dar au spus ca nu pot face nimic ,asa ca mu am mai reusit sa platesc ratele integral doar 100 din 370 ron si evident s-au strans ceva restante
iari am gasit in cutia postala o comunicare de la executorul judecatoresc precum si o somatie de plata a intregii sume creditate plus cheltuieli ale excutarii
ce pot face in situatia data ?
acum am si eu un loc de munca si am putea sa platim o rata mai mare de 100 dar nu stiu ce trebuie sa fac!
trebuie sa ma astept sa vina sa-mi ia apartamentul deorece bunurile pe care le detin nu voloreaza nici 3500 ron. sunt o persoana modesta .(credit total de plata conform somatiei de la executor este de 29877 ron)
va rog spuneti-mi ce am de facut??
sunt disperat!!
Romanii au aceasta problema, supraindatorarea. Merg si se imprumuta fara sa se gandeasca la faptul ca trebuie sa si restituie ce imprumuta, impreuna cu dobanda. Dupa ce cheltuiesc banii din credit, incep sa planga deoarece nu au din ce plati creditele.

Va vor executa silit asupra tuturor bunurilor pe care le detineti in proprietate sau le veti detine in viitor, inclusiv asupra veniturilor prezente si viitoare.



daca achit restanta plus dobanda aferenta la zi se mai ia in calcul somatia de executare?
va rog ca sunt dispert!!
Incercati sa ajungeti la o intelegere de plata, sa negociati o suma ce s-o platiti lunar,altfel lor le e usor sa va vanda ap la licitatie.
Probabil somatia e trimisa de un executor bancar. Luati legatura cu banca si faceti un angajament de plata. Daca s-a trecut la executarea silita e posibil sa se stopeze si dobanda, deci sa aveti mare noroc.
Mergeti la banca si discutati in concret ce posibilitati aveti. Cu siguranta puteti incheia un acord de plata care va suspenda executarea silita.
am discutat ceva mai devreme cu directosres bancii(cec) si spunea ca nu mai are nimic de facut ca dosarul e trimis la executor si ca doar cu el trebuie sa vorbesc! i-am spus ca maine voi merge la sucursala de la tg mures si voi vorbi cu directorul de acolo sa vedem daca se poate ajunge la o intelegere fara executare silita.
sper sa rezolv ceva, mai ales ca nu stiu cum e cu executarea silita ,trebuie achtatta integral suma restanta?(29877 ron) bunurile mele personale nu cred ca valoreaza mai mult de 3000 ron si atunci imi va scoate apartamentul la vanzare? sau se poate stabili propriri pe salariu esalonata a sumei?

Alte discuții în legătură

Restante banci dritaS dritaS am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Executarile silite lucianilica lucianilica am facut un credit la o banca, pt nevoi personale, doar cu buletinul . din cauza situtiei financiare, ramanand fara servici si eu si sotia, nu am putut plati ... (vezi toată discuția)