avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarile silite
Discuție deschisă în Executare silită

Executarile silite

am facut un credit la o banca, pt nevoi personale, doar cu buletinul . din cauza situtiei financiare, ramanand fara servici si eu si sotia, nu am putut plati ratele timp de 2 ani de zile. cand mi-am revenit financiar, avand loc stabil de munca, am sunat sa negociez sa pot plati din nou. mi s-a spus ca nu mai sunt in atentia lor, si ca sunt dat la o firma de recuperari. cand am luat contact cu acestia, si ei mi-au zis ca nu mai sunt ei responsbili, ca dosarul meu e dat la executor. sunand pe acesta din urma, cesta mi-a zis ca am o saptamana sa-i dau jumtate de bani, daca nu ... vine si-mi ia casa. casa nu e ipotecata, nu e garantie pt acest credit. as vrea sa stiu daca este posibil sa-mi fie luata casa.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:05, 18 Februarie 2014
Da , cand ai o datorie , creditorul poate veni sa faca executare silita pe toate bunurile chiar daca nu au fost gajate, ipotecate.
Despre ce suma e vb ?
20000 ron
pot face recurs?
in ce conditii se prescrie?

cand aveti de completat un mesaj, apasati pe editeaza, nu postati mesaje consecutive, multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Nu aveti ce sa atacati cu recurs, faceti contestatie la executare, insa nu stiu pt ce motiv, faptul ca nu ati avut cu ce plati, nu e motiv de contestatie. Daca nu ajungeti la intelegere cu creditorul sa platiti in cateva rate, se ajunge la executarea silita a casei.
Nu mai e cazul de prescriptie, se prescrie daca timp de 3 ani creditorul nu incearca sa isi recupereze banii,daca nu se fac acte de executare in dosar.
imprumutul a fost facut pe numele meu. casa e pe numele meu si al sotiei. kiar nu se pote face nimic?

Alte discuții în legătură

Nu mai platesc la banca Maria897 Maria897 Buna ziua, In anul 2007 am facut doua credite. Unul pentru un teren si unul pentru casa, la banci diferite. Pe teren plateam 300 euro/luna...la casa mult ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar-imposibilitate plata florinrr florinrr buna ziua,doresc sa aflu ce consecințe o sa am ,dacă nu pot plăti toată rata( având un credit ipotecar).Sunt bugetar și soția nu ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare floreamaria floreamaria Buna ziua! Am facut un credit bancar ( nevoi personale) aprox. 10.000euro datorita unor probleme nu a mai putut achita ratele de cativa ani.Contractul a fost ... (vezi toată discuția)