avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... somatie de plata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

somatie de plata

in cazul in care exista o somatie de plata referitoare la o hotarare ramasa definitiva in prima instanta...ce se mai poate face in afara de contestatie la executare si suspendarea executarii silite?este vb de un accident de masina, proprietarul avand polita casco valabil incheiata...si-a dus masina la service i-au reparat-o apoi l-au dat in judecata pt dauna, service-ul a castigat...persoana in cauza nu s-a prezentat niciodata crezand ca va plati compania de asigurari, iar acum e in discutie aceasta somatie de plata...
Cel mai recent răspuns: miticutza1 , utilizator 18:03, 31 August 2011
Asiguratorul plateste, adevarat, dar se indreapta ulterior impotriva vinovatului pentru recuperarea pierderilor
pai nu asiguratorul l-a dat in judecata...ci service-ul....nu inteleg o treaba....daca ai casco...nu presupune ca isi asuma ei riscul accidentului...de ce sa-l mai dea in judecata?asa la ce-si mai face omul casco
In cazul CASCO asiguratorul isi asuma responsabilitatea daca vinovat este asiguratul. Daca vinovata este alta persoana, asiguratorul plateste dar are drept de regres impotriva vinovatului, altul decat titularul politei de asigurare.
multumesc.corect.in cazul de fata vinovat este asiguratul...sa revenim la problema initiala...din ce stiu....la contestatie la executare nu se mai discuta probleme legate de dispozitivul hotararii, ci problemele legate de actele de executare....daca somatia e intocmita ok...cu tot ce trebuie sa cuprinda...etc etc...gresesc?
In acest caz este cel putin ciudata admiterea cererii de chemare in garantie.
Oricum, pentru orice platiti va puteti indrepta impotriva companiei de asigurare. desi raspundeti in solidar, compania s-a obligat fata de dvs sa suporte riscul.
Asa e, daca titlu executoriu este o hotarare a instantei,nu puteti invoca in contestatie aparari de fond. Pe acestea le puteati face in procesul initial.

In locul dvs as promova o contestatie la executare si as cere suspendarea executarii. Asta pentru ca sa fie executat asiguratorul, pana atunci. In mod normal, o poprire pe conturile societatii de asigurari rezolva repede o astfel de executare. Pana veti primi dvs termen, asiguratorul deja va fi platit intreaga creanta.

Alte discuții în legătură

Accident fara rca valabil xboy xboy Am avut un accident cu masina firmei (taxi) la o intersectia cu cedeaza trecerea ma lasat masina de pe banda 2 sa ies iar o masina pe banda 1 care circula cu ... (vezi toată discuția)
Dauna totala tama tama am o dacie 1995 care a suferit o dauna totala iar asiguratorul respectiv uniqa ma despagubeste cu fabuloasa suma de 400euro, masina intradevar nu are o valoare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o speta cu o companie de asigurari rca. detin un ... georgemro georgemro Buna ziua, Am o speta cu o companie de asigurari RCA. Detin un autoturism pentru care am incheiat o polita RCA cu decontare directa cat si o polita Casco, ... (vezi toată discuția)