avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inchidere firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inchidere firma

Buna ziua,
V-as ruga sa-mi dati si im-e o mana de ajutor ...
Am o firma si de ceva ani ( cca. 4) nu am mai avut activitate cu ea.
In martie 2010 am declarat-o la Registrul Comertului ( cu toate actele necesare) SUSPENDATA.
Acum .... primesc incontinuare de la ANAF cum ca as avea de plata IMPOZIT pe profit - 73 ron,( Care profit daca firma e suspendata...?).Sun la ANAF le explic situatia...spun ca da...e o greseala si ca din contra trebuie sa fac o cerere de COMPENSARE ,ca ar avea ei sa-mi dea 169 ron.Trimit CEREA si ....surpriza dupa o saptamana primesc ...SOMATIE cu acelasi impozit pe profit de 73 ron ( pe anul acesta....!)si ....o amenda comform PV. din 10.08.2011 la care s-au calculat penalitati datata din 31.12.2005. Deci ...nu stiu de unde a mai scos-o si pe asta...O fi fost vreo amenda de circulatie (am masina inscrisa pe firma) .Eu sigur am platit-o, (in caz de amenda de circulatie ) dar daca nu le-am trimis copie sigur nu au operat.
Va intreb - 1. e corect sa platesc impozit pe profit daca am suspendat firma ?
- 2. daca vreau sa inchid firma devinitiv ( ca nu mai pot ....), care ar fi pasii de urmat....?
- 3. bunurile care sunt trecute pe firma ( masina ),revin automat administratorului...?sau trebuie sa-mi-o vand mie...?!
Mentionez ca am ceva penalitati ACUMULATE, si vreau sa platesc TOT si sa o DESFIINTEZ.
Va multumesc mult ,
Cu respect....!

p.s. - momentan lucrez pe diverse santiere in tara , - ca angajat - si imi este foarte greu sa ajung la ANAF sa -mi rezlov situatia cu ei direct...
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:34, 5 Septembrie 2011
Buna ziua,

va sfatuiesc, daca tot doriti sa inchideti firma, sa va achitati datoriile catre anaf si apoi sa faceti demersurile in vederea dizolvarii si radierii sale. daca aveti firma in judetul braila va pot ajuta eu. Daca sunteti din alt judet va puteti adresa unei persoane cu pregatire juridica din zona respectiva sau personalului de la registrul comertului.
multumesc pt. raspuns...!
Nu sunt din Braila...
dar nu mi-ati raspuns daca e corect sa dau impozit pe profit , daca eu am firma suspendata...!...
Da,... urmeaza sa ADUN toti acei bani pe care ii mai am de dat ( e vorba numai de penalitati..) , si cum fac suma o sa -i dau...(de asta alerg prin tara ).
Nu am bani sa mai dau si la experti judiciari...., de aceea am si cerut ajutor AICI...!
Pentru clarificarea situatiei este necesar sa va prezentati la sediul organului fiscal,la compartimentul de evidenta pe platitori,pentru a va edifica de unde provine suma reprezentand impozit pe profit in discutie(cereti explicatii in acest sens).
Referitor la amenda contraventionala,nu este legal sa vi se calculeze penalitati pentru amenzi.
Pentru a proceda la lichidarea societatii, trebuie sa va achitati toate obligatiile restante si abia apoi sa incepeti demersurile de lichidare a afacerii.
1 suspendarea soc nu are legatura cu plata impozitelor datorate
2 hotarare de dizolvare , iar dupa 30 zile de la publicare in MO radiere
3 dupa plata datoriilor bunurile ramase revin asociatilor ( nu administratorilor) in cazul de fata presupun ca dvs sunteti asociat si adm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma ELENADYS ELENADYS Doresc un sfat la urmatoarele probleme. Detin o societate ce nu are activitate din 2006. Aceasta nu a fost suspendata ci a \"trait\" cu impozitul pe profit ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma inactiva alinazaharia alinazaharia Buna seara,doresc cateva lamuriri cu privire la lichidarea unei firme.In primul rand firma este inactiva la ANAF ca urmare a faptului ca in urma cu 4 ani a ... (vezi toată discuția)
Inchidere - radiere srl fara plata impozitului Andra24 Andra24 Buna ziua , tocmai am iesit din perioada de 3 ani de cand a fost suspendata firma . Doresc sa o inchid/radiez insa contabilul imi spune ca trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)