avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere firma

Doresc un sfat la urmatoarele probleme.

Detin o societate ce nu are activitate din 2006. Aceasta nu a fost suspendata ci a "trait" cu impozitul pe profit zero.
Cariera mea se va indrepta in domeniul juridic si nu-mi va permite sa detin un SRL, ca atare doresc sa o inchid.

Cred ca suspendarea nu reprezinta o solutie pentru mine, avand in vedere ca peste trei ani ma voi afla in aceeasi situatie. Doresc sa nu mai am batai de cap cu aceasta firma.

Care e solutia potrivita: lichidarea, dizolvarea etc? nu cunosc efectul acestor masuri.

Precizari: societatea are doi asociati. Declaratia privind impozitul pe profit nu a fost depusa in luna aprilie (nici iunie) si nici bilantul in luna mai.

Doresc sa cunosc pasii, eliminarii acestei societati si un calcul aproximativ al costului.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:14, 2 August 2010
Pentru a putea opta pt varianta desfiintarii voluntare a firmei, trebuie sa fiti la zi cu platile catre stat, deci, implicit, declaratii depuse, impozite (eventuale amenzi) achitate.

Daca va ocupati personal, trebuie sa aveti in vedere un cost de aproximativ 450 - 500 lei reprezentand contravaloarea taxelor aferente dosarelor de dizolvare si radiere, ce se depun la Registrul Comertului.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
ContSters20980, utilizator
Precizari: societatea are doi asociati. Declaratia privind impozitul pe profit nu a fost depusa in luna aprilie (nici iunie) si nici bilantul in luna mai.

Ca sa o dizolvati/radiati voluntar trebuie sa aveti la ANAF toate declaratiile depuse , impozitele platite astfel incat sa puteti obtine un Certificat de atestare fiscala curat ( fara datorii )
Dupa cum precizati acest lucru nu este posibil momentan sau cu costuri substantiale ( 500 lei amenda declaratiile nedepuse la termen + 1500 lei bilantul +..........)
Solutia lichidare cu numirea unui lichidator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate anaf corinatone corinatone Buna ziua Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua ... (vezi toată discuția)
Sfaturi desfiintare srl marius56 marius56 Buna ziua. Avem o firma creata in noiembrie 2006. A fost facuta cu legea care ajuta studentii sa isi deschida firma. Suntem 4 administratori. Am depus ... (vezi toată discuția)