avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Agentie de recrutare si plasare forta de munca intern ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Agentie de recrutare si plasare forta de munca intern si international

As dori sa aflu care sunt conditiile pentru a infiinta o agentie de acest gen. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Opy , utilizator 20:26, 16 Mai 2012
Infiintare Firma de Recrutare – se realizeaza prin procedura obisnuita de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului, adica:

se face rezervarea de nume a viitoarei firme;
se intocmesc documentele constitutive ale firmei (Act Constitutiv + Declarati Asociati + Specimen de Semnatura Administrator);
se adauga documentele care fac dovada gazduirii sediului social;
se depune dosarul la Oficiul Registrului Comertlui, pe raza caruia si-a stabilit sediul firma.
Autorizare pentru Functionarea legala a unei firme de recrutare si plasare a fortei de munca presupune efectuarea unor demersuri, dintre care mentionam:
demersuri la ITM-ul local in vederea luarii in evidenta a firmei de recrutare;
demersuri in vederea inregistrarii ca operator de date cu caracter personal.

Demersurile catre ITM-ul local presupun:
Completarea unor Declaratii si intocmirea unui mic dosar in vederea luarii in evidenta a firmei (va putem pune la dispozitie modele ale documentelor in cadrul unei intalniri de consultanta)
Dupa inregistrare, societatea este obligata sa raporteze lunar numarul persoanelor recrutate si plasate
buna ziua ! sunt interesat sa deschid o firma de acest gen numai ca am unele nelamuriri.
Sunt la zii cu demersurile ce trebuiesc urmate numai ca firma mea nu isi va desfasura activitatea exact in formele care se dau in declaratiile de la ITM,mai exact vom lucra cu o companie din Norvegia care isi va trimite singura contractele aici in tara iar angajatii vor semna direct cu angajatorul de acolo.In conditiile astea avand in vedere ca noi nu vom avea nici o treaba cu angajatul ci doar cu angajatorul,v-om fii practic doar persoana de legatura mai trebuie sa facem demersurile acelea la itm sau este de ajuns sa infiintam o firma cu codul caen respectiv si atat ?
Astept cu nerabdare raspunsul dvs ! O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc informatii pertinente Simionescu  Cristina Elena Simionescu Cristina Elena Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez, din punct de vedere legal,pt. a-mi infiinta o agentie de plasare a fortei de munca in strainatate si care sunt ... (vezi toată discuția)
Birou de recrutare/intermediere persoane in strainatate infokrena infokrena Buna ziua!!! As vrea sa va rog sa ma ajutati, sa ma indrumati un pic. Ma gandesc sa deschid o afecere cu profilul de intermediere persoane in ... (vezi toată discuția)
Infiintare agentie de recrutare forta de munca iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, as dori sa stiu care sunt demersurile, etapele, ce trebuie sa contina dosarul complet pentru o activitate de Agentie de forta de munca (recrutare ... (vezi toată discuția)