avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preluare prin detasare si noul Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preluare prin detasare si noul Revisal

Incepand cu 01.09.2011, o sa preluam prin detasare de la o alta gradinita (privata fiind) o educatoare . Dar dorim tot cu data de 01.09 sa facem act aditional de modificare fuctie in director gradinita si modificat salariul. Intrebarea mea este cum procedez cu noul Revisal .Cum completez in el? O inregistrez ca si contract ? apoi ii trec actul aditional? Va rog sa ma luminati::((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 1 Septembrie 2011
Pe durata detasarii, salariatul isi pastreaz functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.
Pastrarea drepturilor prevazute in contractul individual de munca, deci inclusiv a drepturilor salariale, presupune in realitate prezervarea, adic inadmisibilitatea scaderii lor. Prin urmare, este posibila majorarea drepturilor salariale, insa nu este posibila modificarea functiei.
am vorbit la telefon cu inspectorul de la itm si a spus ca se poate modifica functia cat se afla detasat la mine.
In acest sens, este nevoie de consimtamantul scris al salariatului. ... scuze nu observasem si art.45 C.mun.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
si revin cu o alta intrebare. Daca nu ar fi trebuit sa- i modific functia prin act aditional mai trebuie sa operez in noul Revisal chiar daca sunt cea care preia prin detasare? nu stiu daca sunt foarte inteleasa, dar va rog sa-mi dati un sfat.
Si detasarile se trec in noul REVISAL ...in acest sens, HG nr.500/2011 la art. 4 (1) prevede ca , completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
........
e) pentru salariatii detasati, angajatorul de baza completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.

Alte discuții în legătură

Detasare dia911 dia911 Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat daca firma noastra doreste sa detaseze 3 persoane. Se face act aditional de suspendare? Cine plateste contributiile ... (vezi toată discuția)
Completare revisal nou Iohana27 Iohana27 Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri cu privire la completarea noului Revisal daca stie cineva: - dupa ce am importat salariatul si i-am introdus salariul, ce ... (vezi toată discuția)
Detasare ElenaCorina ElenaCorina Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva informatii. Vreau sa detasez o persoana timp de 6 luni de la firma \\\\"x\\\\" la firma \\\\"y\\\\" (eu sunt ... (vezi toată discuția)