avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare

Buna ziua,
Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva informatii.
Vreau sa detasez o persoana timp de 6 luni de la firma "x" la firma "y" (eu sunt managerul HR la ambele) firmele au aproximativ acelasi patronat. Se va detasa de la director punct de lucru la director zonal. Stiu ca e necesar de acceptul angajatului in cazul schimbarii de functie, acesta il voi obtine.
Conf. legislatiei eu ii fac detasarea prin suspendarea contractului cu firma "x" cu art. 52 lit d. in Revisal. pentru firma "x" sunt lamurita.

Insa intrebarea mea se refera la firma "y" care am inteles ca nu trebuie sa il declare in revisal fiind detasat si nu angajat la firma 'y". Plata salariului + decontariile cheltuielilor de cazare si deplasare se fac in ce temei de catre firma "y"?

Unde ii voi trece atributiile si cum fac efectiv documentele detasarii? Va rog sa ma ajutati cu exemplu clar asupra modului de intocmire a documentelor, legislatia e usor sa o gasesc.

Va multumesc,

Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
ElenaCorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ElenaCorina , utilizator 09:08, 7 August 2014
1. Societatea la care este detasat un salariat nu are obligatia de a completa si transmite REVISAL - ul in acest sens.

2. Codul Muncii:
Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.

.....

3. Model decizie detasare:
S.C. ......................................
Inregistrata la Registrul Comertului din ...... sub nr. J.../...../.....
C.U.I. ....................................................................................................
Telefon: ......................................./Fax: ..............................................


DECIZIE DE DETASARE
Nr. ......... din data ...........................

Avand in vedere adresa formulata de ................, inregistrata cu nr. ......... , prin care se solicita detasarea D-lui/ei ......................................,
In scopul ...............................................................;
In temeiul dispozitiilor art. 42 si art. 45 si urmatoarele din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii; Directorul/Presedintele ...................,

Decide:

Art. 1 – (1) Incepand cu data de ......................, D-l/a ............., avand functia de ..............., in cadrul serviciului ......., se detaseaza la un alt angajator, si anume la ...................., pe acelasi post/pe postul de ................., in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.
(2) Pe perioada detasarii, drepturile cuvenite salariatului/ei detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(3) Pe durata detasarii D-l/a ........ va beneficia de drepturile care ii sunt mai favorabile, si anume:
..................., precum si de urmatoarele drepturi: ..................
(4) Masura dispusa prin prezenta decizie are caracter temporar, detasarea fiind dispusa pentru perioada ..................................

Art. 2 – In drept, decizia se intemeiaza pe dispozitiile art. 45 si urm.din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, modificata si completata.

Art. 3 – Decizia poate fi contestata la ....................., in termen de 45 de zile de la data comunicarii, la Tribunalul in raza careia isi are domiciliul salariatul..

Art.4 Prezenta decizie si produce efectele de la data comunicarii.

REPREZENTANT LEGAL,

4. Atributiile de la locul unde este detasat se stabilesc de societatea la care este detasat.
Am inteles, insa raspunsul dvs este doar partial. ca si documente de care am nevoie sunt:
• Conventia cu privire la detasarea salariatilor dintre angajatorul cedent si cel cesionar;
• Nota de informare a salariatului;
• Decizia de detasare sau act aditional la contractul individual de munca (in cazul modificarii functiei sau a detasarii in strainatate);
• Decizia de suspendare a contractului de munca pe durata detasarii;
• Completarea si transmiterea suspendarii de contract in REGES.


Un exemplu de conventie imi puteti oferii? Eu unde ii pot trece atributiile care acesta le are pe perioada detasarii, avand in vedere ca el va merge sa reformeze o intreaga companie, va trebui sa aibe "o alta fisa postului" el isi va modifica functia si atributiile prin detasare insa cu acceptul lui.

In decizia de detasare eu trec drepturile de care beneficiaza de la angajatorul la care este detasat (am nevoie si de acceptul angajatorului care il primeste ca detasat nu?) insa acestea sunt impozitabile si supuse la plata contributiilor care se platesc de catre angajatorul la care preseaza munca nu?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
ElenaCorina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare prin detasare si noul revisal draganmariana draganmariana Incepand cu 01.09.2011, o sa preluam prin detasare de la o alta gradinita (privata fiind) o educatoare . Dar dorim tot cu data de 01.09 sa facem act aditional ... (vezi toată discuția)
Demisie si reangajare ???!!!! alimik alimik patronul meu are 2 firme: x si y. firma X are 3 angajati eu, patronul si contabila. firma y are 2 angajati, mai exact 2 angajate: sotia patronului si ... (vezi toată discuția)
Detasare Cristina-ADM Cristina-ADM Universitatea X isi da acordul ca un profesor din cadrul acesteia sa incheie relatii de munca contractuale pe o perioada determinata de 1 an de zile cu ... (vezi toată discuția)