Sunt in CIC pana in martie 2012 dar angajatorul deja m-a sunat si mi-a zic ca nu o sa ma mai primeasca deoarece magazinul unde lucram nu mai are nevoie de 2 angajati cu toate ca inainte eram 2 angajate .Am intrat amandoua in CIC la diferenta de 9 luni si a angajat pe altcineva. Acum colega mea, de a fost si ea in CIC , a revenit la serviciu si deci sunt 2 angajate momentan si mie imi zice ca nu ma mai primeste .Este legal sa ma dea afara pe mine si sa o opreasca pe cealalta care a fost angajata dupa ce eu am intrat in CIC .Ce se poate face in cazul acesta? As dori si un model de cerere de revenire din CIC daca are cineva ? Va multumesc !
Art.10 (7)din Legea nr.202/2002:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Cererea este simpla de intocmit ... o adresati administratorului/ directorului societatii si specificati ca doriti reluarea activitatii inceapand cu data de ...
Reintoarcere din cic
ewe
Care sunt reglementarile legale privind reintoarcerea din CIC? Angajatorul este obligat de a ma reincadra pe acelasi post sau pe un post similar? (vezi toată discuția)