ANGEL978 a scris:
Buna ziua!
As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze o persoana care nu are asigurare de sanatate (locuieste la tara si nu are nici un fel de venit) in cazul in care are o urgenta medicala pentru a nu plati spitalizarea?
Am inteles ca se poate plati o luna in urma si luna in curs si poti beneficia de acest lucru.
Am nevoie urgenta de un sfat pt ca maine ar trebui s-o internez in spital.
Mai am nevoie si de alte acte?
Daca se face dovada ca in perioada
august 2006-august 2011,nu a realizat venituri,atunci va plati asigurare pt. perioada
februarie 2011-iulie 2011,cu penalitati si majorari iar incepand din august lunar ,deci 6 luni anterior datei la care solicita capatarea calitatii de asigurat si nu doar o luna.
Trebuie sa obtineti de la Administratia Financiara o dovada ca nu figureaza cu venituri in perioada specificata.
Pentru internarea in urgenta,pana la rezolvarea acesteia,nu se plateste nimic.
Internati persoana,dupa care mergeti la Casa de sanatate cu actul de identitate al persoanei,cu adeverinta de la Administratia Financiara,
Mai exista o posibilitate,in caz ca persoana respectiva este mama dvs.iar dvs.sunteti asigurata,persoana respectiva,adica mama ar putea capata calitatea de coasigurat,caz in care ar deveni asigurata fara plata contributiei.