avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere si autentificare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere si autentificare

vreau sa cumpar o masina dar care nu mai are asigurare in schimb itp are iar proprietarul vrea sa o radiem sa o treaca pe numele meu ..cum trebuie sa procedez daca are asigurrea expirata cum pot face autentificarea masinii daca ea nu are asigurare?spuneti mi va rog care ar fi pasii ce trebuie facuti ca sa fie totul in regula//multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:46, 29 August 2011
Nu este nici o problema daca nu are asigurare. Atata timp cat are carte de imnatriculare, etc nu vad nici o problema.
Mergeti la un biroul de copiat acte de pe langa IPJ. Vi se face un set de documente necesare inmatricularii. Traseul este urmatorul:
- RAR - autentificare
- Finante - viza +luare in evidenta
- asigurator- plata asigurare
- IPJ - depunere dosar si obtinere numere
- talonul va aveni postal in 5-7 zile de la data depunerii dosarului
Tot la biroul de copiat acte de pe langa IPJ va poate face si o asigurare pe minim 6 luni necesra si obligatorie inmatricularii. Asigurarea RCA o puteti face si in localitatea de domiciliu la un asigurator si sa nu va treaca nr de inmatriculare decat dupa inmatricularea masinii dar ca sa puteti circula cu ea pe roti si nu tractata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire rca gssgicuta gssgicuta Am o masina care este pe firma in talon, a fost vanduta la o persoana fizica, are contract de vanzare-cumparare intre el si firma. Asigurarea a fost pe numele ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Imparatu Imparatu Buna seara!Detin un autoturism proprietate personala in italia,cu toate actele in regula!cum munca nu imi permite sa stau mult timp in tara as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)