avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reinnoire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reinnoire RCA

Am o masina care este pe firma in talon, a fost vanduta la o persoana fizica, are contract de vanzare-cumparare intre el si firma. Asigurarea a fost pe numele persoanei fizice, acum am incercat sa ii fac asigurarea si m-am lovit de un refuz pe motiv ca in talon apare pe numele firmei. Am vreo sansa sa-i refac asigurarea?


Cel mai recent răspuns: Costi.P , utilizator 18:13, 26 Noiembrie 2023
asigurarea rca se incheie pe numele detinatorului, respectiv cel mentionat in talon ca detinator. Asta nu va impiedica pe dvs. sa incheiati polita rca pe numele detinatorului.
Daca nu doriti sa incheiati polita rca pe numele detinatorului mentionat in talon, probabil pentru faptul ca fiind vorba de o persoana juridica valoarea politiei este mult mai mare, nu aveti altceva de facut decat sa perfectati actele de imnatriculare pe numele dvs in urma vanzarii-cumpararii, caz in care ve-ti putea incheia polita pe numele dvs., trebuie dor sa-i spuneti agentului de asigurari ca doriti sa incheiati o polita rca in vederea inmatricularii autoturismului.
Desi nu prea este deslusita situatia (Am o masina care este pe firma in talon) atunci cum:
Asigurarea a fost pe numele persoanei fizice?) tin sa precizez:
O asigurare RCA nu se poate face decat pe numele proprietarului din certificatul de inmatriculare sau din actul de v/c pentru perioada provizorie de inmatriculare (numere rosii)
Detinatorul unui RCA pentreu un autovehicul vandut, poate solicita in baza certificatului de radiere, restituirea primei aferente lunilor de la vanzare pana la expirarea politei.Prin instrainarea proprietarului, nu se poate transfera si polita RCA.
Bună seara ! Eu imi ține mașina in parcarea privata de la lucru din septembrie anul trecut pricina ulei vas expansiune,a termoflot schimbat dar degeaba.
Politia RCA mi.a expirat in luna 10. 2022. ITP-ul in luna 08.2023.
Azi de curiozitate am intrat pe Aida verificare Rca online.
Pe numarul de inmatriculare m.am trezit cu o poliță valabila la Asirom din 23.10.23 pana inuna 10.2024 .
Culmea ca dupa ce am introdus si seria de șasiu nu s-a gasit nimic......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca costelpandele costelpandele buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)
Vrea să fac rca pe numele unuia din utilizatori. În cazul unui eveniment, poate respinge asigurătorul despăgubirea din această cauză? Stefan Alexandroae Stefan Alexandroae Buna ziua , voi achiziționa un autoturism nou , pe numele meu. Eu nu am mai avut autoturisme deținute în proprietate , fostul autoturism a fost înscris pe ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)